Educație

Încep vaccinările în şcoli

Raluca Manolache
18 sep 2012 1924 vizualizări
Personalul sanitar va fi instruit cu privire la vaccinul care urmează să fie administrat copiilor

Încep vaccinările în şcoli. Odată cu debutul anului şcolar şi medicii se pregătesc pentru demararea campaniilor de vaccinare şcolare. Aceasta în condiţiile în care aproape 17.000 de elevi ar urma să fie imunizaţi gratuit împotriva mai multor boli periculoase. Conform programului de desfăşurare a campaniilor de vaccinare şcolare  în octombrie 2012 este programată vaccinarea diftero-tetanică (dT) la clasa a-X-a şi restanţierii din anul şcolar 2010-2011, în noiembrie 2012 se va face vaccinarea antipoliomielitică (VPI) la clasa a-II-a (8 ani) şi clasa a-III-a (9 ani). În ianuarie 2013 este programată vaccinarea antirujeolică-antirubeolică-antiurliană (RRO) la clasa a-I-a, în aprilie-mai 2013 este programată vaccinarea  diftero-tetanică (dT) la clasa a IX-a (restanţieri anul şcolar 2011-2012) şi clasa a-VIII-a. “Aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor de varstă eligibilă, şcolarizaţi şi neşcolarizaţi. Vaccinarea copiilor se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 zile. Reacţiile adverse vor fi investigate şi raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere”, anunţă autorităţile din Sănătate. De asemenea, înaintea fiecărei campanii de vaccinare personalul sanitar va fi instruit cu privire la vaccinul care urmează să fie administrat, criteriile de eligibilitate, perioada de efectuare a vaccinării, contraindicaţii, reacţii adverse, managementul şocului anafilactic. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.