Educație

27 de directori, şcoli „la tablă” de conducerea IŞJ

Ziarul de Vrancea
6 aug 2012 1591 vizualizări
Calificativele vor fi acordate de Consiliul de Administraţiei al IŞJ în septembrie, care ar putea suferi modificări pană atunci u „directorii evaluaţi în prima zi au fost modeşti, iar punctajul pe care şi l-au acordat la autoevaluare a fost mai mic în unele cazuri decat cel acordat de inspectorul teritorial”, ne-a declarat inspectorul Emil Radu

27 dintre directorii de şcoli au fost intervievaţi ieri în vederea acordării calificativului pentru desfăşurarea activităţii manageriale din ultimul an şcolar. Celor 25 de directori programaţi în prima zi de evaluare, toţi din mediul rural, li s-au adăugat alţi doi: Elena Pavel – directorul Şcolii Năruja, şi Marian Radu – directorul Şcolii Vulturu. “Cei doi erau programaţi iniţial pe 7 şi 8 august, dar au solicitat să intre azi (n.r. ieri) la interviu întrucat unul şi-a cumpărat bilet să plece în concediu zilele acestea, iar celălalt merge în străinătate la copii”, ne-a declarat inspectorul pentru management şcolar Emil Radu. Situaţii asemănătoare vor fi şi în zilele următoare, unii dintre directori, cum este cazul lui Tiberiu Dima de la Şcoala “Ion Basgan” Focşani, solicitand devansarea datei cu două zile, sau amanarea acesteia, cum este cazul lui Andrei Cosmin Seceleanu de la Şcoala Vînători. Interviul durează 10-15 minute, potrivit inspectorului Emil Radu, membru al comisiei, din care mai fac parte inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia, şi inspectorul adjunct Luminiţa Balaban. “Directorii au fost întrebaţi despre rezultatele obţinute în ultimul an şcolar, inclusiv la evaluarea naţională, despre aprovizionarea cu combustibil pentru iarnă, dar niciun director nu s-a plans despre igienizarea şcolilor şi despre gradul de ocupare a posturilor cu personal calificat. Pot să vă spun că directorii evaluaţi în prima zi au fost modeşti, iar punctajul pe care şi l-au acordat la autoevaluare a fost mai mic în unele cazuri decat cel acordat de inspectorul teritorial”, ne-a mai declarat inspectorul Emil Radu.


Notele finale, mai la toamnă


Evaluarea directorilor se va desfăşura pe parcursul întregii săptămani, după care va urma acordarea calificativelor anuale. Validarea acestora se va face în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar din luna septembrie, CA din care fac parte 11 membrii: inspectorul general al IŞJ - Vasilica Zaharia, inspectorul general adjunct – Luminiţa Balaban, directorul Casei Corpului Didactic – Janet Popoiu, inspectorul pentru management Şcolar - Emil Radu, inspectul pentru dezvoltarea resursei umane - Bănel Bărbieru, inspectorul pentru resurse umane – Cristinel Ştiru, inspectorul de fizică - Ion Ionaşcu, inspectorul de geografie – Ştefan Chipăilă, inspectorul şcolar de biologie – Eleonora Lefter, contabilul şef - Ilie Georgeta şi consilierul juridic. Este posibil ca o parte dintre inspectorii actuali să fie înlocuiţi pană atunci, avand în vedere că  la finele acestei luni vor intra şi ei la evaluare. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristi, acum 4295 zile, 14 ore, 19 minute, 48 secunde
cand scapa judetul Vrancea de BARBIERU BANEL !!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.