Educație

494 absolvenţi de facultate vor să predea în Vrancea

Ziarul de Vrancea
1 aug 2012 1450 vizualizări
Examenul de titularizare se susţine în centrele de înscriere u candidaţii sunt supravegheaţi video

494 de candidaţi concurează astăzi pentru ocuparea a 432 de posturi în învăţămantul vrancean, dintre care doar 98 sunt pe perioadă nedeterminată, iar 334 pe perioadă determinată. Dintre acestea din urmă, 253 catedre sunt complete titularizabile şi netitularizabile, iar 179 incomplete. Examenul de titularizare începe la ora 10,00, candidaţii avand la dispoziţie 4 ore pentru rezolvarea subiectelor. Accesul în săli se face între orele 8,00-9,00, iar examenul se susţine în centrele de înscriere. Anul acesta la nivelul judeţului Vrancea au fost organizate 22 de centre de înscriere, însă unul a fost desfiinţat întrucat nu s-a înscris nici un candidat. „Am fost întrebat de nenumărate ori astăzi (n.r. ieri) de locaţia în care se susţine examen, mulţi candidaţi crezand că aceasta este la Focşani, însă ei trebuie să ştie că dau examen în centrele în care s-au înscris”, a precizat inspectorul de la personal Cristi Ştiru. Potrivit acestuia, Liceul cu Program Sportiv trebuie să organizeze comisie de examen pentru un singur candidat. Cele mai multe posturi disponibile şi anul acesta sunt în mediul rural. Concurenţa cea mai mare se dă pentru posturile de la şcolile din Focşani: posturile de educaţie fizică de la Şcolile 3 şi „Nicolae Iorga”, posturile de educatoare de la Grădiniţele 18 şi 23 şi mai ales posturile de învăţător de la Şcolile „Ştefan cel Mare”, „Alexandru Vlahuţă”, „Nicolae Iorga”, Şcoala 3 Focşani, istorie la Şcoala „Ştefan cel Mare” şi Liceul „G.G. Longinescu”. Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare din alte judeţe, spre care vor pleca tot astăzi. Rezultatele vor fi afişate pe 7 august, contestaţiile se depun în zilele de 7 şi 8 august, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pe 10 august. Prima etapă de repartiţie pe posturile libere este programată pentru data de 13 august pentru candidaţii care obţin note mai mari de 7, iar pe 16 august vor fi repartizaţi candidaţii care obţin note cuprinse între 5,00-6,99. Deşi repartiţia este prevăzută în metodologie a se desfăşura la centrele de examen, reprezentanţii IŞJ au propus ca aceasta să se desfăşoare la Inspectoratul Şcolar „pentru a uşura munca oamenilor din centre”. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.