Educație

Rezultate definitivat: Elena Udrea a picat proba scrisă cu 3.15

Sorin Tudose
23 iul 2012 2938 vizualizări
Este vorba despre tiza fostului ministru al Dezvoltării, care a susţinut examen la Limba şi literatura romană pentru copii u o singură profesoară din judeţ a obţinut nota 10 atat la porba scrisă, cat şi la inspecţiile de la clasă u rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa joi

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au publicat ieri lista cu rezultatele la examenul pentru definitivat, susţinut de 73 de profesori vranceni, care au fost testaţi la diferite discipline în ceea ce priveşte competenţele pentru menţinerea pe post. Nu mai puţin de 29 dintre cei care s-au prezentat la concurs nu au reuşit să ia examenul fiind respinşi pentru că nu au reuşit să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Cea mai mică notă la proba scrisă a fost obţinută de Elena Udrea, cadru didactic de limba şi literatura romană pentru copii, metodica activităţii instructiv-educative din învăţămantul preşcolar. Singurul cadru didactic care a obţinut nota 10 atat la proba scrisă, cat şi la inspecţii este Mihaela Ţicoi, profesoară de educaţie fizică, care vine de la Şcoala “Barbu St. Delavrancea” din Negrileşti. Dacă la inspecţiile de la clasă peste 70 de cadre didactice au luat nota 10, la proba scrisă notele mici au fost din abundenţă. În cadrul examenului au fost obţinute trei note de 3, opt note de 4, nouă note de 5 respectiv nouă note de 6, toate acestea fiind prea mici pentru a promova concursul. Cei care sunt nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii pană azi la ora 16.00, în centrul de examen de la Şcoala Nr. 3 Focşani. Rezultatele finale vor fi date publicităţii joi, 26 iulie.

Şefa IŞJ dă vina pe profesori, nu pe şcoală

“Consider că s-au obţinut note mici pentru că profesorii sunt la primul lor examen şi nu s-au pregătit suficient. De altfel mai toţi candidaţii sunt absolvenţi ai unor şcoli din învăţămantul superior. Nu cred că aceasta este valorea învăţămantului romanesc pentru că şi cei care au obţinut note mari tot în acelaşi sistem s-au format. Cei care consideră că au făcut mai mult în teze decat au primit pot face contestaţii, este dreptul lor”, ne-a declarat Vasilica Zaharia, inspector general al IJŞ Vrancea. Examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar a fost organizat în premieră anul acesta de către inspectoratele şcolare, iar la testare au fost admise persoanele care ocupă o funcţie didactică în învăţământul preuniversitar. Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specializările înscrise pe diplomele pe care candidatul le deţine. Promovarea examenului conferă cadrelor didactice dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. La nivel naţional 5.464 candidaţi au susţinut probele scrise ale examenului naţional de acordare a definitivării în învăţământ. După evaluarea lucrărilor au promovat examenul 62,23% dintre candidaţi, care au obţinut note peste 7. (Sorin TUDOSE)

Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi vedea în ataşament tabelul cu toate rezultatele obţinute de candidaţii vranceni. Rezultatele pe judeţe sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

Vezi în ataşament rezultate examen definitivat Vrancea înainte de rezolvarea contestaţiilor


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
valerica, acum 4294 zile, 7 ore, 1 minut, 39 secunde
Unde dracu este dreptatea? Mihaela , nota 10? Doamne fereste! Strigator la cer! Daca nu as cunoaste-o , as mai crede!
neica, acum 4294 zile, 15 ore, 17 minute, 6 secunde
pentru ce ati pus poza lu tzatza floarea? stiti ca foarte putini elevi au luat bacul la liceul din odobesti pastorit de coana mare? poate la anul extinde fenomenul la nivel de judet? nu le e rusine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.