Elevii de la Economic, instruiţi în gastronomia tradiţională
Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” a câştigat un nou proiect Leonardo da Vinci care urmează să se deruleze în perioada septembrie 2012 – iunie 2014. Proiectul „Competenţe europene în gastronomia tradiţională” va asigura pregătirea a 45 de elevi de clasa a X-a, din domeniul alimentaţiei publice, la standarde europene în domeniul gastronomiei. Partenerul european, unde se va desfăşura plasamentul, este Colegiul Yale din Ţara Galilor (Marea Britanie) care şi-a manifestat dorinţa de a colabora cu colegiul focşănean după consultarea bazei de date a ANPCDEFP România, Compendium Proiecte Mobilitate 2007. Yale College este situat în inima oraşului Wrexham, în zona de nord-est a Ţării Galilor (Wales), centru industrial modern cu peste 300 de companii. Colegiul din Regat este o instituţie şcolară cu aproximativ 3.000 de elevi la zi şi 10.000 de elevi la seral, cu două campusuri şi 13 centre de informare. În anul 2008, Colegiul Yale a primit distincţia „Wales Quality Award” pentru excelenţă în formare. Primul proiect Leonardo da Vinci în care s-a implicat Colegiul Economic, intitulat „Calitatea şi securitatea serviciilor turistice în context european”, a fost derulat în parteneriat cu agenţi economici din Franţa, Spania şi Italia şi a asigurat formarea profesională iniţială pentru 45 de elevi ai unităţii şcolare, în perioada 2007-2009. Echipa de pilotaj a proiectului va fi formată din prof. Carmen Corina Vişan, manager de proiect, prof. Mariana Badeaon, responsabil financiar, ing. Rica Dogaru, responsabil formare profesională, prof. Sofica Ittu, responsabil pregătire culturală, respectiv prof. Bogdan Ciubotaru, responsabil cu diseminarea. (Sorin TUDOSE)