Educație

Info-Educaţie: Centenar Ion Mincu la Ateneul Popular

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 1612 vizualizări
Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” vă invită astăzi de la ora 11.30 în sala Florentin Delmar la simpozionul “Centenar Ion Mincu”, anul acesta împlindu-se 100 de ani de la dispariţia marelui arhitect cu origini vrancene

Vor vorbi despre viaţa şi opera ilustrului Mincu Conf. Univ. Dr. Arh. Dan Chiselevici, membru al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice a MCPN Bucureşti, referent Florin Dardală, reprezentant al Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Vrancea. De asemenea, va mai lua cuvantul şi Carmen Cazaciuc din partea Ateneului. Ion Mincu este promotorul unui stil romanesc în arhitectură. În Cimitirul Sudic din Focşani există cavoul familiei Simionescu-Ramniceanu, proiectat de Mincu. (S. T.)

Tabără gratuită pentru caştigătorii de la Cangurul

Elevii vranceni care au obţinut rezultate merituoase la concursurile „Cangurul” au şansa să petreacă o săptămană în Tabăra Internaţionlă Straja, judeţul Hunedoara, în perioada 23 -31 iulie. Elevii premiaţi cu un loc în tabără sunt Diana Grigore, clasa a V-a - Şcoala „Ştefan cel Mare”, Ana Sanziana Ghimpu, clasa a VI-a – Colegiul Naţional Cuza, Mihnea Andrei Nistoroiu – clasa a VII-a Colegiul Naţional Cuza, toţi fiind caştigători la „Cangurul Matematician”. În tabăra gratuită va mai merge şi Amalia Giuclea, clasa a VII-a la Colegiul Unirea, ca urmare a obţinerii unui premiu la „Cangurul Lingvist”, drept pe care l-a caştigat şi Diana Berheci, clasa a VIII-a la Colegiul Cuza, în urma participării la „Poveştile Cangurului”. (M. V.)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.