Educație

Azi începe admiterea! Topul mediilor şi cele mai ravnite licee

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 7674 vizualizări
Astăzi absolvenţii de clasa a VIII-a încep să completeze opţiunile pentru admiterea la liceu, alături de părinţi şi profesori u şase tineri pot accede în orice liceu doresc întrucat au obţinut media finală 10 u cel mai ravnit liceu vrancean rămane Colegiul Naţional Unirea, unde ultima medie de admitere din 2011 a fost 9,16 u pentru a vă creşte şansele de admitere, completaţi cat mai multe opţiuni u ziarul nostru publică ierarhia finală a admiterii, iar pe portatul www.ziaruldevrancea.ro găsiţi şi ghidul candidatului

Astăzi începe prima etapă de admitere în învăţămantul liceal de stat pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Astfel, de astăzi şi pană pe 8 iulie absolvenţii îşi completează opţiunile în fişele de înscriere, datele fiind introduse în baza de date computerizată. Pentru a veni în sprijinul celor aproape 3.000 de absolvenţi, ziarul nostru publică în numărul de astăzi ierarhia finală a admiterii, care cuprinde notele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională, alături de mediile din gimnaziu. Media de admitere la liceu este calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu. Important este ca elevii să se raporteze şi la mediile de admitere din anii trecuţi pentru a-şi evalua corect şansele de admitere la liceul dorit. Şase absolvenţi de gimnaziu din Focşani pot opta pentru orice liceu şi profil doresc întrucat au terminat atat Evaluarea Naţională cat şi clasele V-VIII cu media 10. Aceştia sunt: Diana Dumitrescu –Şcoala 7, Gabriela Anca Lepădatu – Şcoala “Ion Basgan”, Oana Mădălina Manole –Şcoala “Ştefan cel Mare”, Andreea Pătrunjel – Şcoala “Duiliu Zamfirescu”, Alin George Serea – Şcoala “Ştefan cel Mare” şi Anca Suliman – Şcoala “Duiliu Zamfirescu”.
Sfaturi pentru înscrierea la liceu
Pentru anul şcolar 2012-2013 au fost aprobate pentru învăţământul liceal, clasa a IX-a, un număr de 3.408 locuri, din care 3.184 locuri la învăţământul de zi şi 224 la învăţământul seral şi frecvenţă redusă. Potrivit metodologiei, admiterea în învăţămantul liceal se face pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media media aritmetică între media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a aclaselor a V-a – a VIII-a. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere la liceu, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru a vă creşte şansele de admitere la liceul dorit este bine să puneţi cat mai multe opţiuni pe fişa de înscriere. Începeţi cu liceele şi specializările pe care le doriţi cel mai mult, chiar dacă sunteţi de părere că nu aveţi şanse să fiţi admis din pricina mediei. Specialiştii din Ministerul Educaţiei spun că în coada listei trebuie să fie liceele şi specializările mai puţin dorite. Sfatul nostru: este preferabil să intraţi la un liceu decât să nu intraţi deloc! De asemenea, nu puneţi pe fişa de înscriere o opţiune nedorită înainte de una dorită. Statistic, arată Ministerul Educaţiei, mediile de admitere cresc de la un an la altul, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişa de înscriere! Elevii care nu completează suficiente opţiuni riscă să nu fie repartizaţi. Verificarea fişelor editate pe calculator, corectarea greşelilor şi listarea corectă a fişelor se va face în perioada 6-9 iulie, urmand ca pe 11 iulie baza de date să fie transmisă la Centrul Naţional de Admitere. Repartizarea computerizată în învăţămantul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afişate pe 15 iulie.
Maxim 10, minim 3
Inspectoratul Şcolar Judeţean a finalizat calcularea mediilor pe baza cărora se face admiterea la liceu în acest an. Potrivit acesteia, şase elevi au medii de 10, alţi 220 au medii peste 9,50,  232 au medii situate între 9,00-9,50. Doi absolvenţi au terminat cu medii de 3, acestea fiind şi cele mai mici din judeţ. IŞJ a înfiinţat şi un centru de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe care doresc să studieze în Vrancea, acesta funţionand la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Focşani, dar şi un centru de înscriere pentru admiterea în învăţămantul seral şi frecvenţă redusă care funcţionează la Colegiul  Tehnic “Valeriu D. Cotea”. Pentru elevii de etnie romă sunt locuri special în liceele din judeţ, aceştia urmand să fie repartizaţi în şedinţă publică la sediul IŞJ pe 6 iulie, de la ora 10,00.
Mulţi elevi doresc să urmeze cursurile CNU
Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor clasei a VIII-a vă prezentăm un top al celor mai ravnite licee în anul anterior. Colegiul Naţional Unirea a adunat anul trecut cei mai buni elevi din judeţ, dacă avem în vedere ultima medie de intrare la acest liceu. La profilul “ştiinţe ale naturii” ultima medie de intrare a fost 9,35, la “filologie” s-a intrat cu 9,25, iar la “ştiinţe sociale” s-a intrat cu 9,16. Cel mai dorit profil rămane “matematică-informatică”, unde ultima medie a fost 9,17 pentru cele 112 locuri scoase la concurs, comparativ cu 28 de locuri la celelalte profiluri. De altfel, CNU este cel mai bine cotat colegiu vrancean într-un top naţional realizat de site-ul www.admitereliceu.ro, unde ocupă poziţia 32. Pe locul secund în clasamentul celor mai dorite licee din Vrancea se situează Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”. Şi aici profilul cel mai bine cotat este “matematică-informatică”, ultima medie de admitere anul trecut fiind 9,06. (M. VLĂDESCU, C. MARIN)

Top 5 licee din Vrancea

Vă prezentăm mai jos cele mai ravnite licee în funcţie de mediile de admitere de anul trecut, potrivit Ghidului candidatului editat de IŞJ Vrancea.
1.Colegiul Naţional “Unirea”
Matematică informatică (teoretic real)  ultima medie 9,17 – număr locuri  112

Ştiinţe ale naturii  (teoretic real) ultima medie 9,35 - număr locuri 28

Ştiinţe sociale  (teoretic uman) ultima medie  9,16 - număr locuri 28

Filologie (teoretic uman) ultima medie 9,25 – număr locuri 28
2. Colegiul Naţional “Cuza”

Matematică informatică (teoretic real) ultima medie 9,06 – număr locuri 56
 
Ştiinţe ale naturii (teoretic real)  ultima medie 8,91 – număr locuri 84

Ştiinţe sociale (teoretic uman) ultima medie 8,87 – număr locuri 56

Filologie (teoretic uman) ultima medie 8,82 – număr locuri 56

3. Liceul Pedagogic „Spiru Haret”

Ştiinţe sociale (teoretic uman) ultima medie 8,69 – număr locuri 28

Filologie (teoretic uman) ultima medie 8,27 – număr locuri 112

4. Colegiul Economic "Mihail Kogăniceanu”

Turism şi alimentaţie (servicii) ultima medie 8,11 - număr locuri 84

Economic (servicii) ultima medie 8,58 – număr locuri 84

Comerţ (servicii) ultima medie 8,09 - număr locuri 56
5. Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud
Matematică informatică (teoretic real) ultima medie 8,74 – număr locuri 56
Ştiinţe sociale (teoretic uman) ultima medie  6,42 – număr locuri 28
Filologie (teoretic uman)  ultima medie 8,08 – număr locuri 56.

 

Citiţi în ataşamente Ierarhia fianală pentru admiterea în liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a -2012 -judeţul Vrancea şi Ghidul candidatului 2012 editat de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
...revenire, acum 4312 zile, 21 ore, 42 minute, 30 secunde
...de fapt sunt mediile de anul trecut(cand numarul de clase a fost egal) si numarul de locuri din acest an!!
mai sa fie..., acum 4312 zile, 21 ore, 50 minute, 20 secunde
Mamicule,asteapta sa vina si tatal cuzistei acasa,poate el stie sa citeasca si numarul de locuri din dreptul ultimei medii...poate asa descoperi si LOGICA,absenta cu desavarsire in comentariul tau!!
mama unei cuziste, acum 4312 zile, 22 ore, 22 minute, 47 secunde
doresc a face o precizare:la Colegiul Al.i.Cuza-mediile sunt mai mici deoarece si locurile disponibile sunt duble fata de cele de la Unirea,deci e LOGIC sa fie putin mai mici mediile de admitere!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.