Educație

Părinţii pot depune cereri pentru deschiderea grădiniţelor estivale

Ziarul de Vrancea
17 iun 2012 1502 vizualizări
Neînţelegerile dintre educatoare dar şi numărul mic de cereri primite de la părinţi conduc la abandonarea proiectului “Grădiniţa estivală”

Proiectul “Grădiniţa estivală”, iniţiat de Ministerul Educaţiei şi UNICEF pentru încurajarea accesului preşcolarilor la educaţie, riscă să fie abandonat din cauza neînţelegerilor dintre educatoare. O singură gradiniţă din Focşani desfăşoară activităţi estivale. Este vorba despre Grădiniţa 1 din Cartierul Sud care va avea program în perioada 1-15 iulie. În această perioadă educatoarele de aici au pus la punct un program educativ, cu activităţi menite să-i atragă pe cei mici. Din păcate însă aceasta este singura unitate preşcolară din municipiu cu activitate, şi aceasta limitată, pe timpul vacanţei de vară. Alte unităţi similare nu au dorit desfăşurarea unor astfel de activităţi, aşa cum se petrecea în urmă cu caţiva ani.


Minim 15 solicitări pentru o clasă


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că în cazul în care la nivelul fiecărei grădiniţe vor exista cel puţin 15 solicitări din partea părinţilor educatoarele vor avea activitate şi în timpul vacanţei de vară, în caz contrar grădiniţele rămanand închise pană la toamnă. “Deocamdată nu există solicitări în număr rezonabil, ci numai cate 7-8 la nivelul fiecărei gradiniţe”, a precizat inspectorul şcolar pentru învăţămant preşcolar, Nadia Lefter. În anii anteriori educatoarele cădeau de acord să organizeze grupe prin rotaţie, aducand laolaltă copii de la toate unităţile de învăţămant preşcolar, care doreau să frecventeze grădiniţa,  astfel încat să funcţioneze cate o grupă pe timpul întregii veri. În acest fel, părinţii care au serviciu puteau scăpa pentru cateva opre de grija celor mici. Cum educatoarele nu au fost plătite suplimentar pentru această activitate, aspect ce a creat nemulţumire în randul acestora. La aceasta s-au adăugat neînţelegerile asupra plăţii utilităţilor, ceea ce au făcut ca proiectul privind grădiniţa estivală să fie abandonat. Astfel, părinţilor care nu au cu cine să-i lase pe micuţi pe timpul verii le rămane varianta grădiniţelor particulare. Numărul acestora a crescut în ultimii ani, preţul unei luni la o astfel de unitate variind între 400 şi 800 lei la program prelungit. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.