Educație

Info-Educaţie: Programele pentru clasele I şi a II-a, în dezbatere publică

Ziarul de Vrancea
12 iun 2012 1431 vizualizări
Programele şcolare pentru clasele I şi a II-a sunt lansate dezbaterii publice de către Ministerul Educaţiei.

De astăzi, timp de două săptămani, cadrele didactice şi părinţii interesaţi pot contribui la modificarea lor cu sugestii şi propuneri la adresa de e-mail curriculum@ise.ro, sau prin poştă, pe adresa MECTS (str. General Berthelot nr. 28-30, Bucureşti, sector 1, cod 010168). Noile manuale urmează să fie introduse din anul şcolar 2013-2014. „În anul şcolar 2013-2014 se va lucra la clasă pe baza noilor manuale şi a ghidurilor pentru profesori care vor acompania aceste manuale (elaborate conform unui nou plan de învăţămant şi pe baza noilor programe şcolare) doar la clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a V-a şi anul I al şcolii profesionale”, informează MECTS. (M. V.)

Gala Premiilor Concurs “Bogdania”

Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” găzduieşte joi, 16 iunie, ora 11.00, Gala Premiilor Concurs “Bogdania”. Competiţia are drept ţintă scriitorii neconscraţi care încă nu au nici un volum tipărit şi este organizată de Asociaţia Cultural Umanitară “Bogdania” Focşani, Direcţia pentru Cultură Vrancea şi Revista “Armonii Culturale”. Organizatorii urmăresc stimularea interesului pentru literatura romană contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite, dezvoltarea spiritului competitiv, al dorinţei de afirmare al tinerilor şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit. Poezia, proza scurtă şi eseul sunt categoriile concursului. Din juriu fac parte printre alţii Gheorghe Stroia, scriitor, redactor şef la “Armonii Culturale”, şi Valeriu Anghel, scriitor. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
asistatul social, acum 4335 zile, 23 ore, 44 minute, 50 secunde
luati aminte la banutii invartiti de sindicat... nu o sa va vina a crede ce sume si cum sunt ele "papate"! tichetele astea sunt praf in ochi - cuantumul unuia este comparabil cu contributia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.