Educație

Revedere cu emoţii: Uniriştii au dezvăluit metodele de copiat de pe vremuri

Sorin Tudose
8 iun 2012 1551 vizualizări
Promoţia 1962 de la Colegiul Naţional Unirea s-a revăzut după 50 de ani şi a depănat amintiri u unul dintre foştii liceeni a relatat cum a copiat o clasă întreagă după ce a lipit o fiţuică pe spatele profesorului

Întalnire emoţionantă la Colegiul Naţional “Unirea” Focşani. Circa 30 de foşti absolvenţi ai celui mai prestigios liceu din Vrancea s-au reunit ieri pentru a celebra 50 de ani de la absolvire. Cornel Noană, directorul actual al instituţiei, a stat puţin de vorbă cu foştii elevi spunandu-le că Unirea se mandreşte cu toţi absolvenţii pentru că toate generaţiile au dat nume importante culturii locale şi naţionale. După ce le-a adus la cunoştinţă faptul că liceul va intra cat de curand într-un program de reabilitare capitală, acesta s-a retras, lăsandu-i să îşi amintească de anii de liceu. Unul dintre foştii profesori a început să-i strige pe unirişti din catalog, exact cum se întampla în urmă cu 50 de ani. Vizibil emoţionaţi, liceenii de odinioară au spus “prezent” şi au mai povestit cate o întamplare hazlie petrecută în cea mai frumoasă perioadă a vieţii. “Îmi aduc aminte că la o lucrare copiasem, iar profesorul nu ştia cum l-am copiat. Mi-a spus să îi spun cum am făcut, dar am stabilit că îi spun doar dacă îmi trece mai întai nota în catalog. Mi-a pus nota după care i-am spus că îi lipisem fiţuica chiar pe sacoul dansului, astfel încat a putut copia toată clasa fiindcă se tot plimba prin clasă”, şi-a amintit unul dintre unirişti. Un altul a recunoscut că înainte de a veni la reuniune a fost nevoit să ia un extraveral ca să facă faţă emoţiilor. Alt unirist a mărturist că în urmă cu cateva zeci de ani a participat la o reuniune şi că nu se gandea niciodată că îi va veni şi lui randul pentru un asemenea eveniment. Emoţia a domnit în sală pentru că mulţi dintre ei nu se mai văzuseră unii cu alţii chiar de jumătate de veac. Cert este că timpul trece pe nesimţite, nu stă pe loc atat cat am vrea noi. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
S. T., acum 4339 zile, 11 ore, 55 minute, 26 secunde
Nu imi aduc aminte sa fi pus acest titlu:D
fost unirist, acum 4339 zile, 17 ore, 11 minute, 6 secunde
Felicitari domnule "jurnalist". Ati surprins exact, in titlu, importanta si emotia momentului! Halal jurnalism mai practicati! Apropo...cate clase aveti? Si acelea tot la Unirea?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.