Educație

Referendum naţional pentru elevii de clasa a XI-a

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 1383 vizualizări
De săptămâna viitoare, toţi absolvenţii de clasa a XI-a şi părinţii acestora vor completa un chestionar transmis şcolilor de Ministerul Educaţiei în care sunt întrebaţi dacă vor un alt fel de Bacalaureat anul viitor.

Anunţul a fost făcut ieri de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop. "Este vorba despre un chestionar pe care îl va completa fiecare elev, alături de părinţi, în care trebuie să bifeze dacă vor ca Bacalaureatul de anul viitor să fie pe sistemul actual sau pe cel nou, prevăzut de Legea Educaţiei, cu probe transdisciplinare", a explicat Pop, citat de tvr.info.
Ministrul a adăugat că "anticipează costuri minime" pentru "referendum", având în vedere că se bazează pe colegii din ţară, din federaţiile sindicale, care se vor ocupa de acest proces la nivelul fiecărei şcoli.
Decizia finală urmează să fie luată la sfârşitul acestei luni, în aşa fel încât să poată fi pregătită metodologia de studiu pentru cei care intră în clasa a XII-a în următorul an şcolar.
Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, acest tip de bacalaureat ar fi trebui să se aplice din 2016, însă liderii sindicali din învăţământul preuniversitar au solicitat, într-o scrisoare deschisă adresată USL, includerea probelor scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, la Bacalaureatul din 2013. Modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat vine, potrivit scrisorii, în întâmpinarea dorinţelor părinţilor şi cadrelor didactice care vor susţinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat în cursul învăţământului liceal, şi nu la materii pe care nu au fost interesaţi să le studieze. Aceştia nu mai vor ca elevii să dea examene la "obiecte pe care nu au fost interesaţi să le studieze şi nici nu aveau cum, având în vedere profilul unităţii de învăţământ", se mai arată în scrisoarea deschisă adresată USL şi preşedinţilor PSD şi PNL de către liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
d@n, acum 4342 zile, 23 ore, 1 minut, 59 secunde
Eu propun se schimbe modalitatea de sustinere a BAC-ului cel putin o data la doua luni. Sigur se va invata mai mult!!!:(:(:(:(
m.ionescu, acum 4343 zile, 3 ore, 24 minute, 2 secunde
Parerea mea sa nu se mai sustina examenul de bacalaureat,elevii sa nu mai invete,in cazul asta vor fi mult mai naivi si atunci vor fi viitori votanti socialisti.Sunteti jalnici prostii prostilor....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.