Educație

Schimbarea unei învăţătoare de la Şcoala 10 provoacă revolta părinţilor

Ziarul de Vrancea
22 mai 2012 3647 vizualizări
Cazul a ajuns în atenţia generalului Stan Rogoz care a spus că legea trebuie respectată


Părinţii elevilor clasei a IV-a E de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” din Focşani sunt nemulţumiţi că în prag de finalizare a anului şcolar se schimbă învăţătoarea. Ei doresc ca actuala învăţătoare, Luminiţa Lalu, venită cu detaşare în toamnă, să finalizeze anul şcolar. Învăţătoarea  se vede acum nevoită să-şi lase clasa de la 1 iunie întrucât la această dată ar trebui să revină pe post titulara Mirela Stoican. “D-na Luminiţa Lalu s-a implicat foarte mult, iar copii o îndrăgesc, a organizat activităţi diverse cu ei, au strâns bani pentru banchet şi elevii o iubesc”, declară Florea Zonia, mama unei eleve. Ea spune că în toamnă şi-a transferat copilul de la Şcoala “Ştefan cel Mare” la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” , schimbând deja învăţătorii. În plus, “în toamnă la clasa a IV-a E a venit un învăţător din mediul rural care nu a stat decât două zile, apoi a renunţat, motivând că această clasă nu e de nivelul lui. Copilul meu are deja trei învăţători schimbaţi, iar dacă se schimbă iarăşi la 1 iunie e deja prea mult”, mai spune Zonia. Părinţii au mers ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi i-au cerut lui Stan Rogoz să se implice în rezolvarea problemei. “Părinţii au dreptate, moral elevii trebuie să rămână cu aceeaşi învăţătoare până la finele anului şcolar, mai ales că sunt clasa a IV-a. Însă legiuitorul nu permite acest lucru. Detaşarea pe postul devenit vacant prin plecarea titularei de la Şcoala «Duiliu Zamfirescu» este valabilă numai până la 1 iunie 2012”, a declarat inspectorul Stan Rogoz. S-a ajuns în această situaţie după ce Mirela Stoican, titulara postului, a solicitat detaşare în toamnă pe un post de psiholog la Odobeşti, aceasta având finalizate studii în domeniu. Postul era vacant până la 1 iunie 2012, dată la care revine din concediu pentru creşterea copilului titulara. În locul Mirelei Stoican a venit, prin detaşare, de la Şcoala Slobozia Bradului, Luminiţa Lalu. De la 1 iunie însă fiecare revine pe postul de titular, ceea ce a creat nemulţumirile părinţilor. (M. VLĂDESCU)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un parinte, acum 4355 zile, 8 ore, 25 minute, 11 secunde
Cu e posibil sa-i accepte sa plece ca psiholog, abandonind copii in clasa a -IV-, iar acum cind mai e putin de o luna de zile sa se reintoarca? Se gindeste cineva si la copii aia? E suparator ! Halal citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.