Educație

Info-Educaţie:Uniriştii, promotori ai valorilor europene

Sorin Tudose
2 mai 2012 8938 vizualizări
Maria Iacob, Vanessa Sava şi Mădălin Blidaru, elevi la Colegiul Naţional „Unirea”, s-au calificat la faza a doua a concursului naţional de proiecte „Europa mai aproape de CNE”.

Pînă pe 13 mai, cei trei liceeni reuniţi sub numele MVM vor trebui să pună în practică campania de informare cu care s-au înscris în concurs. Aceştia vor organiza o serie de activităţi de promovare a valorilor europene în cadrul campaniei intitulate „Împreună sîntem Europa”. Elevii şi-au propus să demareze o campanie de informare online, realizarea unui flashmob, a unei scenete teatru-forum, dar şi alte activităţi. „Europa mai aproape de CNE” este un proiect al Consiliului Naţional al Elevilor, care se desfăşoară în parteneriat cu Cabinetul Europarlamentarului Norica Nicolai. În faza finală a concursului au ajuns 14 echipe din opt judeţe. (S. T.)


Concurs de religie – Lăsaţi copiii să vină la mine!


Asociaţia „Sfinţii Alexandru şi Casian” Focşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Gradiniţa Nr. 17 (structura 11) Focşani, Parohia „Sfîntul Ioan Evanghelistul” Odobeşti şi Şcoala „Ştefan cel Mare şi Sfînt” Suraia şi alte instituţii din Vrancea şi din Buzău organizează un concurs naţional de educaţie religioasă. „Lăsaţi copiii să vină la mine!” este numele competiţiei desfăşurate în cadrul proiectului „Iisus Hristos, model în viaţa copilului meu”. Concursul se adresează preşcolarilor şi şcolarilor din învăţămîntul gimnazial şi are două secţiuni şi anume „chestionare” şi „lucrări artistice”. Înscrierea se poate face pînă pe 7 mai. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul Grădiniţei “Flori de tei” Focşani http://gr11fsa.ucoz.org. După expoziţie, exponatele vor fi donate Bisericii “Sfîntul Ioan Evanghelistul” din Odobeşti. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.