Educație

Ostaşi de bunăvoie! Se caută candidaţi pentru unităţile militare de învăţămînt

Raluca Manolache
30 apr 2012 1187 vizualizări
Inscrierile pentru Colegiile Militare Liceale se fac pînă vineri, 4 mai

Elevii şi tinerii din Vrancea care vor să îmbrace haina militară au această şansă. Biroul de Informare, Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Zonal Vrancea face în această perioadă înscrieri pentru cei care doresc să concureze pentru unul dintre posturile disponibile din unităţile militare de învăţămînt. Elevii din clasele a VIII-a sau cei care au terminat deja şcoala generală dar au maximum 16 ani mai au timp pînă pe 4 mai să-şi depună dosarele pentru examenul de admitere la Colegiile Militare Liceale. Aceştia pot alege să urmeze o carieră militară la unul dintre cele trei licee militare din ţară: Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Cîmpulung Moldovenesc şi Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” din Breaza, care au 360 locuri disponibile. Armata încearcă să îi atragă pe tineri spre Colegiile Militare Liceale şi prin faptul că pe durata pregătirii, elevii beneficiază de şcolarizare, cazare, masă şi asistenţă medicală gratuită. Şi pentru absolvenţii învăţămîntului liceal sînt opţiuni. Aceştia îşi pot depune dosarele pentru Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Navală „Mircea cel Bătrîn”, Academia Tehnică Militară, Institutul Medico-Militar. Înscrierile se fac pînă în luna iunie. Şi şcolile de maiştri militari sînt la mare căutare printre tineri. Absolvenţii de liceu pot opta pentru Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” şi Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”. Înscrierile se fac pînă în luna iulie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.