Educație

Infoeducatie:Prichindeii au stat de vorbă cu pompierii

Ziarul de Vrancea
3 apr 2012 1486 vizualizări
În cadrul programului „Şcoala altfel”, prichindeii de la Grădiniţa nr. 18 Focşani au primit vizita pompierilor, care i-au învăţat cum trebuie să se comporte în caz de incendiu sau cutremur

La activitate au participat 130 copii. Tot ieri, Secţia de Pompieri Adjud a primit vizita copiilor de la Grădiniţa nr. 3, Şcoala nr. 2 şi Şcoala Adjudu-Vechi. Peste 60 copii şi patru cadre didactice au vizitat sediul secţiei de pompieri, unde au intrat în culisele meseriei de pompier. (S. T.

Donatie de carte la Tulnici de la Nausica Mircea

 Creatoarea de modă din Focşani şi cei doi copii ai săi au mers ieri la Tulnici, pentru a dona cărţi elevilor din comună.

“Mi-au dat o listă cu ceea ce au nevoie pentru gimnaziu şi le-am cumpărat. Donaţia va ajunge la biblioteca şcolii din Tulnici. Am copilărit acolo şi este un gest de suflet. Dacă stăm numai la televizor ne dezumanizăm. Îmi amintesc cînd eram copil că mă întîlneam cu grupul meu de prieteni şi povesteam ce am mai citit, era şi o competiţie între noi pentru cele mai multe pagini citite. Eu, pentru copiii mei doresc să nu treacă nici o seară în care să nu citim măcar o pagină”, ne-a spus Nausica Mircea. (I. C.)

Tinerii de la Palatul Copiilor expun în Carrefour


Cercurile artistice de la Palatul Copiilor Focşani vor organiza în această săptămînă mai multe activităţi la hypermarketul Carrefour, unde îşi vor promova activităţile. În acest sens, vor avea loc expoziţii, programe artistice, dansuri, dar şi ateliere de creaţie. Vor fi expuse lucrări de tapiserie şi colaje, icoane pe lemn şi sticlă, ouă încondeiate şi ouă decorative. Cum vine Paştele, copiii îşi vor etala şi abilităţile de a picta ouă, de a crea felicitări şi alte mărturii creştine. Circa 20-25 de copii vor fi văzuţi în Careffour zilele acestea, între orele 16.00-18.00. (S. T.)


Jucării din materiale reciclabile


Zeci de elevi şi cadre didactice din judeţe precum Buzău, Suceava sau Bacău au participat la un concurs de realizare de jucării din materiale reciclabile, susţinut la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” Focşani. Elevii s-au întrecut în confecţionarea de obiecte care mai de care mai inedite, realizate din materiale care ajung la coşul de gunoi. Ideea acestui concurs – expoziţie a fost de a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă deşeurile aruncate altundeva decît acolo unde le e locul. Cadrele Daniela Gavrilă şi Gina Pricope s-au ocupat de coordonarea evenimentului în cadrul programului „Şcoala Altfel”. (S. T.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
andra, acum 4405 zile, 11 ore, 51 minute, 37 secunde
Super! Asa , treptat invata micutii despre multe lucruri interesante
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.