Educație

Un profesor va intra in focar, pentru a preda elevilor

Camelia Stănilă
24 mai 2006 957 vizualizări
Profesorul Marian Matei va a asigura orele de matematica pentru copiii din satul Anghelesti. In alte localitati aflate in carantina s-a apelat la pensionari. La Bolotesti, cursurile se deruleaza normal.

Un profesor de matematica a luat hotarirea de a intra in localitatea Anghelesti, zona aflata in carantina din cauza gripei aviare, pentru ca elevii sa poata parcurge materia ramasa pina la sfirsitul anului scolar. Decizia lui Marian Matei a fost apreciata de reprezentantii Inspectoratului Scolar, mai ales ca in Anghelesti ramasesera doar trei cadre didactice, respectiv o educatoare, un invatator si directorul scolii, care este de specialitate istorie-geografie. Inspectoratul Scolar a apelat si la profesorii pensionari din zonele aflate in carantina, pentru ca elevii sa nu ramina cu orele nefacute, mai ales la obiectele principale. De altfel, Ministerul Educatiei a dispus luarea unor masuri speciale pentru elevii din clasele terminale, pentru ca acestia vor trebui sa sustina examene peste citeva saptamini. "Daca intr-o localitate izolata sint elevi navetisti la alte unitati scolare, acestia vor ramine in zona, directorii scolilor fiind obligati sa-i primeasca si sa le asigure conditii pentru a-si termina materia", a precizat Stan Rogoz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar.


Doar la Bolotesti elevii invata


Potrivit oficialilor din invatamint, la Unirea Odobesti exista aproape 300 de elevi navetisti care invata la liceele din Odobesti. Daca pentru elevii de gimnaziu e mai simplu, pentru liceeni nu exista posibilitatea de parcurgere a materiei, insa se va gasi o solutie pentru recuperarea orelor. Din primele estimari, doar 14 din acesti copii sint de clasa a XII-a, insa o situatie exacta a elevilor din clase terminale afectati de carantina va fi realizata astazi. La ora actuala, in satele Gagesti, Ivanesti, Vitanestii de sub Magura si

Putna din comuna Bolotesti, procesul de invatamint se desfasoara aproape normal, fiind identificate adre didactice care sa predea elevilor. "Am depus tot efortul ca sa deruleze normal cursurile in cele cinci scoli din comuna. Din cele 41 de cadrele didactice, numai 19 sint din comuna, dar ne-am descurcat si asa. La Gagesti am cumulat clasele paralele si am chemat si trei cadre didactice pensionare, doua de limba romana si un invatator, cu care am reusit sa acoperim toate obliectele. A mai ramas ceva muzica si

educatie plastica, dar acestea vor fi recuperate mai tirziu. M-a interesat mai mult la clasa a VIII-a, mai ales ca in aceasta perioada se fac recapitulari", ne-a declarat profesorul Ion Purdel, director la Scoala nr. 1 Gagesti. La Scoala Jorasti, pe de alta parte, nu exista nici un cadru didactic pentru cei 45 de elevi de clasele I- IV.


Educatie aviara


Inspectoratul Scolar a trimis ieri o noua nota telefonica in scolile din judet, in care se solicita realizarea, de urgenta, a unor actiuni de informare a elevilor cu privire la efectele si modul de transmitere la om a virusului gripei aviare. Dascalii sint obligati chiar sa intocmeasca liste cu regulile de igiena ce trebuie urmate de elevi, care sa fie insotite de semnaturile acestora. De astazi, directorii scolilor vor trebui sa transmita zilnic situatia din localitate, cu numarul de elevi si profesori afectati de carantina, numarul

elevilor de clasa a VIII-a si a XII-a si masurile speciale luate pentru ca acestia sa poata recupera orele neefectuate. "In judetele afectate de virusul gripei aviare, inclusiv Vrancea, se suspenda concursurile, competitiile scolare si excursiile planificate in aceasta perioada, inclusiv banchetele de absolvire", se mai arata in nota transmisa scolilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.