Educație

Mai mulţi asistenţi de la Ambulanţă la dispeceratul integrat

Raluca Manolache
18 mar 2012 1225 vizualizări
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea va avea la dispeceratul unic integrat ISU-SMURD-Ambulanţă un om în plus.

În orele de vîrf, cînd numărul unic de urgenţă 112 este suprasolicitat de vrîncenii cu probleme de sănătate, la dispecerat va mai fi prezent un asistent care va avea sarcina să dirijeze echipajele în teren. „S-a făcut o adresă la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care ne-a aprobat cel de-al treilea post de lucru la dispeceratul integrat. Angajatul va avea rolul de a coordona activitatea în orele de vîrf 07.00 – 15.00. La nevoie programul se va prelungi pînă la 17.00”, a precizat Mircea Stoenoiu, managerul de la Ambulanţă. Dispeceratul integrat ISU, SMURD, Ambulanţă a fost inaugurat în luna septembrie 2011 în prezenţa subsecretarului de stat Raed Arafat şi face parte dintr-un proiect pilot prin care se doreşte unificarea apelurilor de urgenţă, astfel încît să se reducă timpul de reacţie în cazul intervenţiilor. Acest lucru s-a întîmplat deja. În oraş, cadrele medicale reuşesc să ajungă la urgenţe în 5/7 minute. Aceasta şi pentru că ehipajele trebuie să părăsească staţia în maximum 2 minute de la primirea apelului de urgenţă. Probleme mai sînt în mediul rural, în satele îndepărtate. Activitatea medicilor este îngreunată şi de drumurile impracticabile. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.