Educație

Reprezentanţii Vrancei la olimpiadele naţionale

Sorin Tudose
14 mar 2012 3095 vizualizări
u Fiul viceprimarului Focşaniului, calificat la olimpiada de matematică u Vrancea pleacă la olimpiadele şcolare „blindată” cu zeci de reprezentanţi merituoşi de la Unirea, Cuza, Kogălniceanu, dar şi de la şcoli generale de renume u fazele naţionale sînt programate pentru lunile următoare

Fiul viceprimarului PSD al Focşaniului, Bogdan Matişan, se află pe lista selectă a elevilor din Vrancea care vor merge la olimpiade, faza naţională. Răzvan Matişan este elev în clasa a V-a la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” şi va merge la olimpiada de matematică după ce a obţinut rezultate deosebite pe judeţ. Tatăl său spune că are un copil merituos, care şi-a strîns felicitările de rigoare de la toată familia şi că pentru rezultatul acesta a primit destule recompense. „Este un copil bun, cu rezultate bune la învăţătură şi în general primeşte cam tot ce îşi doreşte, dulciuri, jocuri şi alte lucruri. L-am dus şi la film”, ne-a dezvăluit tatăl micuţului olimpic. Asemenea lui Răzvan sînt zeci de tineri cu perspective din Vrancea, nu doar la matematică, dar şi la discipline umaniste. La etapele judeţene ale olimpiadelor, Colegiul Unirea pare să fie pe primul loc în ceea ce priveşte elevii calificaţi la faza naţională a olimpiadelor. „Într-o societate în care munca, studiul şi excelenţa nu mai sînt preţuite, elevii unirişti continuă să reprezinte cu cinste Vrancea la fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Numărul mare de elevi participanţi la fazele judeţene (461 de elevi unirişti) demonstrează dorinţa acestora de a fi mai buni şi de a demonstra colegilor lor că încă preţuiesc şcoala şi cartea. Dintre elevii participanţi s-au calificat 57 de unirişti care vor reprezenta judeţul la etapele naţionale ale diferitelor discipline şcolare. Le urăm şi pe această cale mult succes!”, transmite Cornel Noană, directorul de la Unirea, mîndru de elevii săi. Cei mai mulţi calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor sînt de la disciplinele matematică (12) şi informatică (12). Printre alţii, vor pleca la faza naţională a olimpiadelor Andrei Gabriel Munteanu, clasa a IX-a pregătit la fizică de Liliana Grigoriu, în timp ce profesorul Sorin Bodaş trimite şi el trei elevi la naţionalele de fizică. Valentina Tănase, Irina Valentina Carnariu şi Ana Maria Nedelcu merg la faza următoare pregătiţi fiind de profesoara de germană Laura Iulia Pogan. Andrei Arghirescu merge la naţionalele de şah sub îndrumarea Mariei Rusan. De asemenea, Tudor Dodoiu de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, Ene Dragoş de la Şcoala „Ştefan cel Mare”, ambii elevi în clasa a VI-a, s-au calificat la faza naţională a olimpiadelor la informatică. La faza judeţeană pentru olimpiada tehnică, Gheorghe Ştefan, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, a obţinut nota cea mai mare, adică 9,75 la secţiunea construcţii şi lucrări publice. Cea mai mare notă la aceeaşi disciplină, 9,75, secţiunea designer mobilă şi amenajări interioare, a fost obţinută de Elena Sandu, de la Grupul Şcolar „G.G. Longinescu”. Fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare sînt programate pentru lunile următoare. Pe ediţia online găsiţi ataşat un tabel cu toţi olimpicii de naţională din Vrancea, dar şi numele profesorilor care i-au pregătit. (Sorin TUDOSE)

Citiţi în ataşamente numele elevilor din Vrancea calificaţi pînă acum la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
somebody, acum 4426 zile, 56 minute, 57 secunde
Dar nu cumva mai erau si alti copii de care ati cam uitat?Sau vi-i laudati doar pe ai vostri ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.