Educație

Info-Educaţie:Dezbateri despre problemele intime ale adolescenţilor

Sorin Tudose
9 mar 2012 3980 vizualizări
Clubul Impact Cuza vă invită duminică, 11 martie, începînd cu ora 11.00 la sediul Balada să luaţi parte la derularea primei etape a proiectului „Educaţia – mai aproape de nevoile tinerilor”, eveniment realizat cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizonturi şi Romanian American Foundation.

Tinerii între 14 şi 17 ani sînt invitaţi să vizioneze filmul „Easy A”, o peliculă ce aduce în prim plan viaţa adolescenţilor şi problemele lor. Acţiunea va continua cu dialogul dr. Cătălin Groza şi tinerii din public. Dezbaterea îşi propune să clarifice cele mai delicate probleme ale tinerilor în ceea ce priveşte educaţia sexuală, problemele identităţii de sine în cuplu, responsabilizarea deciziilor. „La această vîrstă, elevii au nevoie de îndrumare, iar intrebările lor trebuie să primească răspunsuri avizate. De aceea, şcoala are un rol foarte important în ceea ce priveşte educaţia pentru sănătate, căci este necesar ca elevii să formuleze întrebări, să găsească răspunsuri, să fie responsabilizaţi prin înţelegerea unor valori, atitudini, unei mentalităţi în acord cu cerinţele vieţii moderne” a declarat prof. dr. Teodora Bentz, unul dintre coordonatorii proiectului. (S. T.)


Lecţii de igienă pentru copii


Echipa de tineri în acţiune a Colegiului Tehnic “Valeriu D. Cotea”, parteneri în cadrul proiectului “Programul de Implicare Civică şi Dialog Social pentru Tineri”, s-au întîlnit cu elevii de la Şcoala “Ştefan cel Mare” ocazie cu care au prezentat noţiuni de igienă personală. Activităţile echipei se bazează pe implicare şi responsabilizare sociale pe diverse teme de interes. În final copiii au primit diplome de participare şi produse de îngrijire personală asigurate de Crucea Roşie. În cadrul aceluiaşi proiect vor mai avea loc sesiuni de informare pe teme precum traficul de persoane, proxenetismul sau acordarea primului ajutor. (S. T.)


Zvon de primăvară la Casa de Cultură


În aceste zile de sărbătoare, 1 Martie - ziua mărţisorului, 8 Matie - ziua femeii, Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă” din Focşani găzduieşte vernisajul expoziţiei „Zvon de primăvară” dedicat primăverii şi femeii. Mărţişoare, felicitări, colaje, desene toate confecţionate manual, se reunesc într-o colecţie plină de farmec menită să sărbătorească femeia. Expoziţia va putea fi văzută pînă la finele lunii. Educatoarele de la grădiniţa de la Garoafa împreună cu cele de la Grădiniţa nr. 15 sînt cele care au coordonat proiectul. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.