Educație

Mutaţia din buletin îţi aduce copilul la o şcoală mai bună

Sorin Tudose
4 mar 2012 2591 vizualizări
Astăzi debutează prima etapă a înscrierilor în clasele 0 şi 1, care durează pînă pe 16 martie u între timp, mulţi părinţi şi-au schimbat adresa din buletin pentru a-şi putea înscrie copiii la şcolile bune din municipiu

O mulţime de părinţi din judeţ au apelat la rude binevoitoare şi la prieteni  care locuiesc în Focşani pentru a-şi putea înscrie copiii la şcolile sau grădiniţele rîvnite din municipiu. Aşa se face că destui părinţi şi-au schimbat adresa din buletin astfel încît aceasta să corespundă cu circumscripţia şcolară în care aceştia doresc să îşi înscrie copiii, pentru a fi în conformitate cu noile cerinţe ale Legii Educaţiei. De asemenea, acest lucru s-a întîmplat şi în mediul rural asta pentru că sînt părinţi care vor să îşi înscrie copiii la cele mai bun şcoli din Focşani. Sau cel puţin la şcolile pe care le consideră ei ca fiind cele mai bune, cu atît mai mult cu cît în şcolile rurale sînt încă mulţi profesori suplinitori. În condiţiile în care elevii înscrişi la o şcoală sînt mai mulţi decît numărul de elevi maxim acceptat, şefii instituţiilor de învăţămînt trebuie să suplimenteze clasele dacă elevii sînt din circumscripţia şcolilor respective. Surse din cadrul serviciilor de evidenţă a populaţiei spun că numărul celor care au solicitat mutaţii a crescut în ultima perioadă, pe fondul discuţiilor create de înscrierea copiilor la şcoală. Începînd de astăzi, 5 martie, şi pînă pe 16 martie are loc prima etapă a înscrierilor copiilor la şcoala de circumscripţie  pentru anul şcolar 2012 – 2013. Lista cu numele tuturor copiilor înmatriculaţi va fi afişată pe data de 19 martie, zi în care se va afişa şi numărul locurilor rămase libere pentru cei care vor să se înscrie la alte şcoli. În această etapă se va afla şi care sînt cele mai rîvnite şcoli din judeţ, unde învăţătorii reuşesc să scoată ce—I mai bun din micii învăţăcei. Etapa a doua de înscriere pe locurile libere se va desfăşura între 20-27 martie pentru cei care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, urmînd ca pe 2 aprilie să fie afişată lista cu copii înscrişi din altă circumscripţie. Cea de-a treia etapă de înscrieri desfăşurată în intervalul 23-25 aprilie va fi destinată copiilor pentru care părinţii au solicitat în a doua etapă înscrierea la altă unitate de învăţămînt decît şcoala de care aparţin copiii, dar care nu au reuşit să ajungă unde voiau şi care vor fi nevoiţi să dea din nou pentru şcoala de circumscripţie. În perioada 2-9 mai vor putea fi înscrişi pe locurile disponibile la şcolile dorite, copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă unitate deînvăţămînt decît cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial din cauza lipsei de locuri. În intervalul 11-18 mai se vor putea înscrie toţi copiii care nu au fost cuprinşi pe lista nici unei şcoli în etapele precedente. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.