Educație

Elevii de la Vintileasca au făcut orele în aer liber

Sorin Tudose
28 feb 2012 2192 vizualizări
Clasa a VI-a de la Şcoala Vintileasca ,înscrisă în proiectul internaţional LeAF (Learning About Forest- Să învăţăm despre pădure) a desfăşurat mai multe ore de curs ţinute în mijlocul naturii.

Proiectul mondial de educaţie pentru cunoaştere şi protejare a mediului înconjurător propune schimbarea locaţiei obişnuite a cursurilor cu unele nonformale. “Pentru acest an şcolar, proiectul elevilor noştri se intitulează «Pădurea mea, sufletul meu pereche» iar copiii sînt foarte încîntaţi să participe la derularea lui, mai ales că el îmbină activităţile în natură cu cele de la clasă şi mai ales cu utilizarea blogului proiectului, expoziţiile online de fotografii şi desene realizate în proiect. Pînă acum au avut loc două lecţii în pădure, în ianuarie şi februarie. Prima a fost o lecţie în care elevii şi-au procurat materialul necesar pentru redactarea unei compuneri în cadrul lecţiilor de limba romană, dar şi idei pentru orele de educaţie plastică, iar a doua a vizat cunoaşterea poveştilor unor locuri din pădurile apropiate localităţii noastre”, a declarat profesoara Stana Georgescu-Apostu, directoarea Şcolii Vintileasca. Nelipsită de la lecţiile în pădure este şi Juli Eileen Johnson, voluntara Corpului Păcii din SUA care predă engleza în Vintileasca pînă în vara acestui an. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.