Educație

Luni reîncepe şcoala. Orele pierdute ar putea fi recuperate sîmbăta

Sorin Tudose
15 feb 2012 5181 vizualizări
Marea problemă este acum recuperarea materiei pierdute în cele două săptămîni cît au fost suspendate cursurile

După ce reluarea cursurilor a fost amînată de mai multe ori din cauza nămeţilor şi a viscolului, autorităţile locale au hotărît ca şcoala să reînceapă luni, 20 februarie, după fix două săptămîni de vacanţă neprogramată. Chiar dacă unii elevi s-au cam plictisit şi mulţi părinţi se plîng că nu îşi mai pot ţine copiii acasă, şefii învăţămîntului vrîncean spun că siguranţa elevilor este lucrul cel mai important. “Am hotărît ca luni să fie reluate cursurile pentru că, deşi nu mai ninge, zăpada este foarte multă. Trebuie să asigurăm mai întîi căi de acces spre toate unităţile de învăţămînt din judeţ”, a declarat Iordache Bostan, inspectorul şcolar general. Acesta a înştiinţat toţi directorii să pregătească termic unităţile de învăţămînt încă de duminică, astfel încît pereţii să fie calzi luni dimineaţă, iar elevii să poată sta la ore în condiţii bune. Bostan a mai făcut referire şi la cîteva şcoli care au funcţionat la începutul acestei săptămîni. “Au fost directori care au cerut aprobare la Inspectorat pentru ca orele să se desfăşoare în regim normal. Am permis funcţionarea cu menţiunea că directorii şi primarii să îşi asume responsabilitatea desfăşurării orelor în condiţii de siguranţă. Au fost cazuri izolate”, a declarat Iordache Bostan.

 


Recuperare şi în timpul săptămînii


Dacă vremea rea pare să se apropie de final, o nouă problemă se iveşte, şi anume recuperarea orelor pierdute. Neoficial au fost vehiculate mai multe variante, una dintre ele fiind recuperarea materiei în perioada 2-6 aprilie, atunci cînd are loc programul naţional “Şcoala altfel”. “Nu se pune problema recuperării orelor în timpul programului naţional. De altfel am şi vorbit cu directorii să ne comunice activităţile pe care le pregătesc pentru «Şcoala altfel». Ministerul a propus pentru această situaţie neaşteptată două variante”, a precizat şeful IJŞ. Prima variantă a MECTS ar fi o recuperare intensivă pînă la finele anului şcolar constînd în concentrarea programei şcolare. Cea de-a doua presupune un orar special, adică orele să fie recuperate fie în zilele de sîmbătă, fie în cursul săptămînii, mai ales acolo unde se învaţă într-un singur schimb. Varianta din urmă este şi cea agreată de reprezentanţii IŞJ. Deşi mulţi dintre elevi nu ar dori să îşi petreacă weekend-urile la şcoală, Bostan spune că elevii din anii terminali de la liceu şi generală oricum veneau sîmbăta la şcoală pentru pregătire. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 15

Adaugă comentariu
adm, acum 4452 zile, 10 ore, 37 minute, 36 secunde
Administratorii de scoli= INTELECTUALI,DOAMNE care conduc scoala. Cum sa puna mina pe lopata?Au oameni in subordine Vin in vizita la scoala,sa mai faca o mica birfa,sa mai stea putin pe net,in citeste integral
ilinca, acum 4452 zile, 10 ore, 53 minute, 31 secunde
Ce declaratii face Bostan? Nu-i este rusine sa mai faca acum declaratii? Tii un judet intreg in "repaus" , cand ai fii putut sa iti asumi raspunderea de a declara"vacanta" , pana citeste integral
cuc, acum 4453 zile, 2 ore, 1 minut, 56 secunde
de fapt nu directorul trebuie sa se ocupe de partie, ci administratorul, care de cele mai multe ori nu este ..... frustratii sa nu-si mai dea cu parerea !
, acum 4453 zile, 2 ore, 9 minute, 44 secunde
Chiar daca se va renunta la "marele proiect" al exministrului Funeriu, cred ca ar fi bine sa se recupereze materia in saptamana in care sunt programate activitati extrascolare, asa numita citeste integral
andrei, acum 4453 zile, 5 ore, 12 minute, 17 secunde
domnii profesori daca vor loc de parcare pentru luni...sa se duca maine sa-si faca partie....ca tot stau acasa...si pe jos nu pot merge?
Rindela, acum 4453 zile, 7 ore, 53 minute, 35 secunde
Eu cand ma duceam la pregatire ma trimiteau inapoi acasa ... Da nu va mai cerati sau jjigniti! Aici fiecare isi da cu parerea ,fiecare cum crede! NU trebuie sa ne facem tampiti si idioti si citeste integral
cer, acum 4453 zile, 9 ore, 5 minute, 43 secunde
@ ilie - ba ilie ! de ce naiba nu faci tu partie ? bine spus - esti cumva un fost elev frustrat (daca stii ce inseamna ) si te trezesti ca stii sa faci partie ? pe net ?
cor, acum 4453 zile, 9 ore, 11 minute, 39 secunde
ba ilie ! daca stai pe net si iti dai cu parerea ,n-ar fi mai bine sa iesi la facut partie , ca tot iei ajutor de la stat, degeaba ....?
maria, acum 4453 zile, 9 ore, 33 minute, 41 secunde
Ar trebui sa se recupereze in saptamana 2-6 aprilie cand este programul,,scoala altfel,,ca nu este nevoie de asa ceva.Pentru teza de doctorat a cuiva din MECTS sufera o tara intreaga,elevii sunt pe citeste integral
Ilie, acum 4453 zile, 10 ore, 20 minute, 15 secunde
Pentru Dalila! In loc sa scrii mesaje "inteligente", du-te si fa-ti partie la locul de munca, s-o gasesti luni, cand te duci la scoala, numai buna de parcare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.