Educație

Ghidul părinţilor pentru clasa pregătitoare

Sorin Tudose
31 ian 2012 1675 vizualizări
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean distribuie către unităţile de învăţămînt ghiduri pentru părinţi privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I pentru anul şcolar 2012-2013. Ghidurile vor fi date directorilor de şcoli, iar aceştia le vor împărţi părinţilor.

Pe lîngă informaţiile care au fost precizate pînă acum cu diverse ocazii, inclusiv programul înscrierilor, ghidul cuprinde şi informaţii utile mai ales pentru anumite categorii de părinţi. De exemplu, sînt stipulate în ghid aspecte ce vizează copiii cu nevoi educaţionale speciale. “Copiii cu cerinţe educaţionale speciale pot fi înscrişi în învăţămîntul de masă sau în învăţămîntul special. Potrivit legii, în clasa pregătitoare din învăţămîntul special sînt înscrişi copii cu cerinţe educaţionale speciale, care împlinesc vîrsta de 8 ani pînă la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor/a tutorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copii cu vîrste între 6 şi 8 ani la data începerii anului şcolar”, se precizează în ghid. De asemenea, în ghid se menţionează că se interzice testarea copiilor, la fel ca orice altfel de ierarhizare presupus valorică. Printre altele este important de reţinut că pe durata clasei pregătitoare nu se pun note sau calificative, dar că învăţătorii pot folosi eventual metode de încurajare şi mobilizare specifice vîrstei copiilor şi anume buline de diverse culori. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un cetatean, acum 4464 zile, 22 ore, 35 minute, 53 secunde
Copilul meu il inscriu in ce clasa consider, in cazul in care are 6 ani impliniti. Nu stiam ca exista circumscriptii scolare, eu fiind de doi ani atenta si intreband cunoscutii care au scolari.Nu vad citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.