Educație

11 unităţi şcolare închise în Vrancea din cauza zăpezilor

Sorin Tudose
26 ian 2012 1775 vizualizări
Elevii şi cadrele didactice din zonele izolate nu au reuşit să ajungă la şcoală din cauza troienilor u elevii ar putea recupera orele de curs pierdute ieri într-o zi de sîmbătă

Sute de elevi şi preşcolari din judeţ au rămas ieri acasă din cauza faptului că nămeţii au făcut ca drumurile către şcoli să fie impracticabile. Pe de altă parte, nici dascălii navetişti nu au ajuns în multe şcoli. Astfel, 11 şcoli şi grădiniţe au avut ieri porţile închise, după ce nici copii şi nici cadrele didactice nu au reuşit să ajungă la ore din cauza nămeţilor. Elevii şcolilor din Ciorăşti şi Slobozia Ciorăşti nu au făcut ieri cursuri, la fel ca şi elevii de la unităţile de învăţămînt din Dealul Lung, Lacul lui Baban şi Plopu, toate aparţinînd de şcoala Gura Caliţei. Şcoala gimnazială Cîrligele şi şcoala din Bordeasca Veche au fost şi ele închise ieri. Probleme au fost şi la Reghiu, mai precis la unităţile şcolare Răiuţi şi Şindrilari, unde a fost închisă şi grădiniţa, drumul comunal fiind imposibil de parcurs cu maşina. Totodată, elevii de la şcoala din Caiata, care aparţine de şcoala gimnazială Sihlea, au fost nevoiţi să rămînă acasă. Nu în ultimul rînd, şcoala primară Măgura, structură a şcolii din Jitia, a trebuit şi ea să fie închisă. „Sperăm ca vremea să fie mai bună mîine (azi n.r.), dar depinde de ce noroc avem. Oricum, am înţeles că în judeţele din sudul ţării sînt probleme mai mari. În cazul în care vremea rea trece şi copiii revin la şcoală, cel mai probabil vor recupera ziua pierdută sîmbătă, acest lucru rămînînd la latitudinea consiliilor profesorale. Rămîne de văzut cînd se vor putea debloca drumurile”, ne-a declarat Iordache Bostan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean. Nici astăzi situaţia nu pare să se schimbe în zonele de munte ale judeţului, unde ninsorile au fost mai bogate şi au dus la blocarea multor drumuri. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.