Educație

“Unirea” a cîştigat competiţia filmelor despre 24 ianuarie

Mihaela Beșleagă
24 ian 2012 1567 vizualizări
Echipele cîştigătoare au fost premiate ieri pe scena din Piaţa Unirii

Elevii care au participat la concursul de filme „Unirea Principatelor în contextul european al anului 1859“ au fost premiaţi ieri pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Focşani, în aplauzele furtunoase ale colegilor, prezenţi la manifestări. Filmul cîştigător aparţine echipei de la Colegiul Naţional Unirea, formată din elevii Cristina Stancu, Cristina Burlacu şi Nicu Tarbă, sub coordonarea profesoarei Carmen Atarcicov. Filmul a rulat pe una din plasmele din Piaţa Unirii, iar ulterior elevii au fost premiaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan. Cîştigătorii au primit o diplomă şi un premiu în bani în valoare de 1.800 lei. Pe locul doi s-au clasat elevii de la Colegiul “Al. I. Cuza”, care au primit şi un premiu în bani în valoare de 1.000 lei. Premiul al treilea a fost adjudecat de echipa de la Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” din Panciu (800 lei), iar menţiunea a mers la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani (400 lei). Filmele au fost vizionate luni, la Consiliul Judeţean, de un juriu format din Horia Dumitrescu – directorul Muzeului Vrancei, Teodora Fîntînaru – directorul Bibliotecii Judeţene şi Liviu Nedelcu – directorul Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea.

Unirea ţine pasul cu vremurile, se transmite la TV

Tot legat de momentul istoric al Unirii Principatelor Romane, CJ a găzduit ieri, în sala de şedinţe, un simpozion. Elevii de la Colegiile „Al. I. Cuza”, „Mihail Kogălniceanu” şi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani au pregătit mai multe momente artistice prin care au dorit să ilustreze semnificaţia  momentului Unirii de la 24 ianuarie 1859. Elevii au pregătit scenete evocatoare cu personajele importante ale epocii, cum ar fi domnitorul Al. I. Cuza sau ţăranul vrîncean Moş Ion Roată. Elevii au realizat o scenetă inedită, momentul istoric al Micii Uniri fiind prezentat sub forma unei trasmisiuni TV, prin corespondenţe de la Bucureşti şi Iaşi. Copiii s-au prins şi într-o horă a Unirii, îmbrăcaţi în costume populare. Alături de elevi au participat la eveniment profesori, dintre autorităţi fiind prezenţi în sală directorul Direcţiei pentru Cultură, Florin Micu Iliescu, şi directorul Muzeului Vrancei, Horia Dumitrescu. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.