Educație

Clasa pregătitoare pe înţelesul tuturor părinţilor

Sorin Tudose
23 ian 2012 1476 vizualizări
Inscrierile pentru anul şcolar 2012-2013 vor începe la începutul lunii martie u de azi, părinţii pot suna la un număr de telefon gratuit, 0800.816.237, pentru a afla totul despre clasa pregătitoare

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au participat ieri la o videoconferinţă cu Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, legat de clasa pregătitoare, ocazie cu care au primit toate informaţiile necesare privind această temă. Aşadar, în cazul în care copilul are vîrsta de 7 ani împliniţi pînă la 31 august 2012 inclusiv înscrierea acestuia se va face în clasa I, indiferent dacă a fost sau nu la grădiniţă. Dacă vîrsta copilului este de 6 ani împliniţi pînă la 31 august 2012 inclusiv, copilul se poate înscrie în clasa I la solicitarea scrisă a părintelui, în condiţiile în care a frecventat în anul şcolar 2011-2012 grupa mare, pregătitoare pentru şcoală sau nu a frecventat grupa mare, dar evaluarea de către experţi a dezvoltării copilului atestă pregătirea acestuia pentru parcurgerea cu suces a clasei I. Totodată, la solicitarea părintelui se poate înscrie copilul şi în clasa pregătitoare dacă nu sînt îndeplinite cerinţele de mai sus. Nu în ultimul rînd, dacă un copil are şase ani împliniţi între 1 septembrie şi 31 decembrie 2012 poate fi înscris în clasa pregătitoare dacă părintele solicită în scris acest lucru, dar şi la grădiniţă, în grupa mare tot la solicitarea tutorelui legal. “Ţin să precizez că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte introducerea clasei pregătitoare. În acest sens vor fi distribuite pliante informative în şcoli, se va vorbi cu fiecare părinte în parte pentru ca toată lumea să fie informată”, a declarat Iordache Bostan, şeful IŞJ. Înscrierile pentru anul şcolar 2012-2013 vor începe la începutul lunii martie şi pentru ca toţi părinţii să ştie exact unde să îşi ducă copii, de azi va fi funcţional un telefon gratuit de genul “Telverde” unde toţi cei interesaţi vor fi îndrumaţi de inspectorul Emil Radu. În intervalul orar 9.00 – 17.00 de luni pînă vineri părinţii pot suna la 0800.816.237 pentru a afla totul despre clasa pregătitoare. La această clasă menită să pregătească mai bine copilul să facă pasul între grădiniţă şi şcoală vor putea preda toate cadrele didactice care au dreptul de a preda la ciclul primar. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.