Educație

Directorii de şcoli şi-au preluat microbuzele

Sorin Tudose
18 ian 2012 1428 vizualizări
Maşinile ar putea deservi copiii chiar de săptămîna viitoare u prefectul speră ca aceste autovehicule destinate transportului şcolarilor să nu fie folosite în scop politic, însă nu a precizat dacă se referă şi la partidul său

Ieri dimineaţă directorii de la şcolile din Cîmpuri, Vidra, Jitia şi Bilieşti au fost prezenţi în curtea interioară a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a prelua microbuzele destinate transportului elevilor. Reprezentanţii respectivelor unităţi şcolare au făcut în cursul anului trecut o cerere către IŞJ pentru a primi un autovehicul iar ieri şi-au văzut visul cu ochii. Prefectul Sorin Hornea, care a ţinut să fie prezent prezent alături de inspectorul general Iordache Bostan în momentul predării cheilor microbuzelor, a specificat că speră ca aceste autovehicule destinate transportului şcolarilor să nu fie folosite în scop politic. „Sper ca de acum încolo microbuzele din judeţ să fie folosite pentru transportul elevilor, nu pentru alte acţiuni, aşa cum am descoperit recent la acţiunea de protest din Piaţa Unirii. A fost descoperit un microbuz aparţinînd Primăriei Panciu, cu numărul VN 05 UTT, microbuz folosit la transportul protestatarilor din Panciu. Directorii şcolilor vor gestiona microbuzele, angajarea şoferilor, dar şi combustibilul consumat, lucruri care pînă acum erau de datoria primăriilor”, a declarat prefectul Hornea. Prefectul se dovedeşte a fi un mic „lup moralist”, întrucît şi PDL, partidul care l-a susţinut să ocupe postul, s-a folosit de microbuzele şcolare în trecut pentru diferite acţiuni cu tentă politică, evident tot prin intermediul primarilor. Decizia ca mijloacele de transport să fie gestionate direct de directorii de şcoli restrînge aria vinovaţilor în cazul în care maşinile sînt folosite în alte scopuri, dar nicidecum nu va anula complet posibilitatea ca şefii unităţilor de învăţămînt să le folosească pentru a transporta „revoltaţi” la diverse proteste sau la acţiuni electorale. Elevii ar putea beneficia de mijloacele noi de transport cel mai probabil de săptămîna viitoare. (S. TUDOSE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.