Educație

Info-Educaţie: Bibliotecarii s-au întîlnit pentru ultima dată în acest an

Sorin Tudose
12 dec 2011 1724 vizualizări
Bibliotecarii din judeţ au discutat ieri despre metodele de diseminare a informaţiilor şi evenimentelor în bibliotecă, în cadrul ultimei întîlniri metodice din acest an organizată la Focşani.

„Este foarte important să ne întîlnim cu bibliotecarii publici din judeţ, atît la noi acasă, cît şi în alte biblioteci, pe zone, prin proiectul de Biblioturism. Organizăm totul în funcţie de problemele actuale ale bibliotecarilor”, spune Teodora Fîntînaru, directorul bibliotecii. Întîlnirea s-a bucurat şi de vizita surpriză a lui Ovidiu Enculescu, şeful grupului editorial RAO. De asemenea, a fost prezentată şi activitatea editorială a Asociaţiei “Simion Mehedinţi” condusă de prof Costică Neagu. (S. T.)


Alexandra Voicu, vicepreşedintele Consiliului Regional al Elevilor


Unirista Alexandra Voicu este noul vicepreşedinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est. Zilele trecute, la Galaţi, a avut loc Conferinţa Interregională a reprezentanţilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor din Regiunile Sud-Est şi Nord-Est. Reprezentanţii celor două regiuni şi-au ales preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii celor două Consilii Regionale. Biroul Executiv al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est este format din Andrei-Bogdan Petre - preşedinte (Constanţa), Alexandra Voicu - vicepreşedinte (Vrancea) şi Marilena Adelina Creţu – secretar (Brăila). (S. T.)


Spectacol pentru copiii cu dizabilităţi


Zeci de elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” au asistat ieri la un spectacol caritabil organizat pe scena Teatrului “Mr. Gh. Pastia” de cadrele didactice. “Copiii sînt obişnuiţi cu astfel de evenimente pentru că noi pregătim deseori spectacole. În cadrul expoziţiei cu vînzare «Fantezii de iarnă» au fost strînşi şi circa 600 de lei”, a declarat Ioana Cherciu, directoarea centrului. Banii urmează a fi folosiţi pentru un festival destinat copiilor cu dizabilităţi. Cei care vor să îi ajute pe copii cumpărîndu-le lucrările o mai pot face doar în cursul zilei de azi, în foaierul Teatrului. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.