Educație

La Vintileasca s-a sfinţit monumentul eroilor

Sorin Tudose
9 dec 2011 2487 vizualizări
Peste 100 de localnici de toate vîrstele au participat la dezvelirea şi sfinţirea Monumentului Eroilor Vintileni, în cadrul unui eveniment special organizat la începutul acestei luni.

Troiţa a fost ridicată de autorităţile locale din comuna Vintileasca pentru a aduce un “modest omagiu celor care şi-au sacrificat tinereţea şi idealurile pentru visul de a dărui meleagurilor străbune Libertatea”, după cum ne-a transmis Stana Georgescu, directoarea şcolii din localitate. Pentru a le cultiva elevilor sentimentele de patriotism, pe 6 decembrie, profesorul Mihail Opaiţ, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Cultul Eroilor, filiala Vrancea, şi Vasile Buruiană, prim vicepreşedinte al aceleiaşi asociaţii, au vorbit copiilor despre mîndria de a fi roman. Autorităţile locale şi-au propus ca în viitor să scoată o lucrare dedicată eroilor din comună. În cadrul unui proiect intitulat “Romania, ţară de eroi”, cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei, profesoara Elena Fîntîneru le-a vorbit copiilor despre importanţa Marii Uniri de la 1918. Pe 1 decembrie, 32 de elevi au participat la un concurs de creaţie literară şi desene intitulat “De ce te iubesc, Romanie”. În aceeaşi zi, mai multe eleve au cusut în stil tradiţional semne de carte, pe care Juli Johnson, voluntară a Corpului Păcii din SUA care predă limba engleză în localitate, le va folosi în scopul obţinerii de fonduri pentru Şcoala Bahnele. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.