Educație

Cuziştii s-au jucat de-a gangsterii la bibliotecă

Sorin Tudose
24 nov 2011 1611 vizualizări
Proiectul se vrea unul de promovare a bibliotecii publice

Peste 20 de elevi de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” au interpretat şi filmat un scurt metraj în cadrul proiectului “Ochiul din bibliotecă” la începutul săptămînii locaţia filmului fiind chiar sediul central al Biobliotecii. Filmul are ca scop promovarea bibliotecii, a cărţii şi a lecturii. “Scenele au fost filmate atît în sala de la împrumut, cît şi în sala de la intrare, folosindu-ne astfel de un întreg decor expresiv pe care ni-l permite designul bibliotecii. Scările, scrinurile, rafturile de cărţi, băncuţa cu frunze căzute, toate au alcătuit mediul ideal pentru o poveste despre iubire şi gangsteri, desfăşurată în lumea cărţilor. Copii şi adulţi, ne-am amuzat cu toţii de noua înfăţişare (şi identitate) a actorilor, am dat viaţă cărţilor şi am primit viaţă de la ele. Doamnele bibliotecare ne-au sprijinit ca întotdeauna cu inima deschisă, pregătind recuzita livrescă de care am avut nevoie. Jocul actoricesc al elevilor printre cărţi a fost vegheat din partea bibliotecii de Anamaria Cătănoiu, coordonatorul Centrului de Limbi Străine, care ne-a pus la dispoziţie şi coloana sonoră (inspirat aleasă) pe care am dansat un vals al cărţilor în holul mare al bibliotecii”, se arată într-o informare a organizatorilor. Periplul cinematografic va continua cu o parte a doua ce se va desfăşura printre depozitele sălii de lectură. De regie şi scenariu s-a ocupat cadrul didactic Ana-Maria Cornilă Norocea. Romane precum “Romeo şi Julieta”, “Iliada” respectiv “Tristan şi Isolda” au folosit ca sursă de inspiraţie tinerilor actori şi regizori. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.