Educație

InfoEducaţie

Ziarul de Vrancea
1 nov 2011 1506 vizualizări
S-au publicat modelele de subiecte pentru examenele naţionale

Elevii pot începe din timp pregătirea pentru sesiunile din vară. Ministerul Educaţiei a postat pe internet modelele de subiecte pentru examenele naţionale din 2012, bacalaureat şi evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a. Pentru bacalaureat este prezentat şi un ghid privind desfăşurarea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, dar şi modele de subiecte. Pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, sînt publicate modele structurale în funcţie de conţinutul probei: înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare celor zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu. Modelele pot fi accesate la adresa www.subiecte2012.edu.ro. (G. D.)


Simpozion naţional online iniţiat de Colegiul „Ion Mincu”


Colegiul Tehnic “Ion Mincu” a iniţiat desfăşurarea unui simpozion naţional online cu tema “Familia, şcoala şi provocările adolescenţei”, care se va desfăşura pe 16 ianuarie 2012. Simpozionul se va desfăşura pe trei secţiuni: „Familia, şcoala şi rolul lor în formarea adolescenţilor”, „Provocările adolescenţilor” şi „Să-i cunoaştem şi să-i înţelegem pe adolesceneţi – exemple de bune practici”. Coordonat de profesoarele Cezarina Nicodei şi Cornelia Neacşu, simpozionul se adresează cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar interesate de cunoaşterea, înţelegerea şi formarea adolescenţilor. Nu se percepe taxă de participare, iar lucrările participanţilor sînt aşteptate pînă pe data de 31 decembrie 2011 pe adresa de mail Simpozion_Mincu@yahoo.ro. (G. D.)

Expoziţie de pictură la Galeriile de Artă

Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor (CJPCTAM) Vrancea şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, vă  invită joi, 3 noiembrie, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă din Focşani, la vernisajul expoziţiei de pictură 10A1. Lucrările ce vor fi expuse au fost realizate în cadrul Simpozionului Naţional de Pictură care s-a desfăşurat în perioada  21-27 septembrie la Lepşa. Vor expune artiştii plastici: Ilie Boca, Adrian Chira, Florin Ciubotaru, Dorel Găină, Marin Gherasim, Petru Lucaci, Liviu Nedelcu, Ştefan Pelmuş, Liviu Stoicoviciu, Liviu Suhar şi Corneliu Vasilescu. În cadrul vernisajului vor prezenta criticul de artă Alexandra Titu şi Constantin Prut. (M. B.)

Concursuri de bostani şi carnaval de Halloween
Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani a organizat concursuri de costume, bostani şi desene cu ocazia Halloween-ului. Elevii au fost îndrumaţi de profesoarele de limba engleză Iulia Prescorniţoiu şi Nicoleta Dănilă, concursurile fiind dirijate de profesorii Nicoleta Călinap, Gheorghe Zaiţ, bibliotecara Gabriela Harea şi profesorul american Hallstrom, voluntar în cadrul Corpului Păcii. De la manifestări n-au lipsit nici momentele artistice, cu interepretări ale elevilor la chitară, grupuri vocale, dansuri de societate sau momente poetice. Halloween-ul n-a fost ratat nici de Biblioteca Judeţeană. Luni, Carrefour a fost gazda celei de-a V-a ediţii a Carnavalului personajelor din basme, în care personajele îndrăgite de copii au prins viaţă. La eveniment au participat elevii celor două şcoli din cartierul Sud, care au fost îndrumaţi de profesoarele Elena Vîlcu de la Şcoala “Al. Vlahuţă” şi Cristina Chiriţă şi Nicoleta Dănilă de la Şcoala “N. Iorga”, dar au mai participat şi elevii Liceului Pedagogic “Spiru Haret”. Copiii au cîntat, au spus poezii, au jucat mici scenete şi au făcut o paradă a costumelor, fiind răsplătiţi cu diplome şi dulciuri. (G. D.) 




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.