Educație

Scriitorul Dumitru Pricop, comemorat la Casa Armatei

Sorin Tudose
21 oct 2011 2409 vizualizări
Cenaclul literar “Vasile Cîrlova”, împreună cu Asociaţia culturală “Bogdania”, invită iubitorii de poezie miercuri, 26 octombrie, de Sfîntul Dumitru, de la ora 18.00, la Casa Armatei din Focşani, pentru a-l comemora pe regretatul poet Dumitru Pricop

“Acţiunea culturală se doreşte a fi un sublim omagiu celui care prin opera sa a făcut să strălucească sufletul romanului şi în special al vrînceanului”, transmit organizatorii evenimentului. Poetul s-a născut la 21 mai 1943 în Negrileştii Vrancei şi ne-a părăsit la sfîrşitul lunii iulie 2007. A publicat 11 cărţi de poezie apreciate de criticii literari şi de cititori. Scriitorul Florin Agafiţei spune despre Dumitru Pricop că a fost un poet remarcabil al literaturii noastre contemporane. La comemorarea scritorului vor participa invitaţi atît din judeţ cît şi din Buzău, Galaţi şi Bucureşti. Poezia lui Dumitru Pricop a fost receptată de mari critici literari precum Alexandru Piru, Laurenţiu Ulici, Ion Rotaru, Constantin Ciopragă. Omul de litere Dumitru Pricop s-a născut în comuna Negrileşti şi, deşi se mutase la oraş, ducea dorul munţilor şi apelor, pe care de altfel le-a tot cîntat în versuri. A fost un om cu chef de viaţă şi „inamorat” de slovele bine alese. Intrarea la eveniment este liberă. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 3222 zile, 23 ore, 57 minute, 33 secunde
UN NIMIC COMUNIST !!!!
Paul Spirescu, acum 4571 zile, 3 ore, 34 minute, 2 secunde
Bai analfabetilor, chiar nu va este rusine sa publicati asemenea ineptii? Dumitru Pricop este Poetul Vrancei, se intoarce in mormant, la ce porcarii scrieti voi!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.