Educație

Info-Educaţie: Şi elevii salută noul an şcolar… prin pregătirea alegerilor

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 1380 vizualizări
Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) din Romania anunţă alegeri în şcoli, la început de an şcolar.

„Fiecare elev are dreptul de a candida pentru oricare dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau director de departament al Consiliului Şcolar din unitatea de învăţămînt din care face parte”, anunţă CNE. Candidaturile vor fi depuse pe site-ul www.wedu.ro unde vor putea fi vizualizate de către toţi elevii. Alegerile la nivel de şcoală se vor derula în perioada 12 septembrie – 28 octombrie, ele fiind urmate de alegerile la nivel de judeţ, care se vor desfăşura în perioada 28 octombrie-15 noiembrie. La acest nivel, preşedinţii de Consilii Şcolare vor avea dreptul să candideze pentru Consilul Judeţean al Elevilor. Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza unui Ordin al Ministerului Educaţiei din anul 2007 şi în acest moment este reprezentativ pentru peste 3,2 milioane de elevi din toată ţara. Preşedintele CNE este cuzistul Alexandru Munteanu. (G. S.)


„Obiceiuri sănătoase pentru dinţi sănătoşi”


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va realiza în perioada 12 – 30 septembrie o campanie de informare a populaţiei privind sănătatea orală. Mesajul campaniei prilejuită de celebrarea „Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale” este „Obiceiuri sănătoase pentru dinţi sănătoşi”. „Caria dentară rămîne cea mai frecventă boală cronică la nivel mondial, care afectează copiii, adulţii şi persoanele în vîrstă şi are un impact semnificativ asupra bunăstării şi performanţelor de zi cu zi. Din păcate de multe ori, prima vizită la mediul dentist este corelată deja cu necesitatea unui tratament stomatologic, situaţie care are prejudicii semnificative pentru dantură şi dezvoltarea maxilarului”, spune dr. Cătălin Graur, directorul DSP. Prin această campanie ce se desfăşoară în unităţile de învăţămînt se doreşte încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor probleme dentare. (R. M.)


Preşcolarii de la Grădiniţa nr. 1 îşi lansează o revistă


Astăzi, începînd cu ora 14.00, Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Focşani găzduieşte lansarea primului număr al revistei şcolare “Căsuţa Voinicilor”. Coordonatorul acestei reviste este educatoarea Nicoleta Avram, care împreună cu preşcolarii de la grupa “Voiniceilor” au pus în practică acest proiect, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană. “E o apariţie atractivă, bogată în conţinut, cu poezii, ghicitori, povestiri, fişe de lucru, interviul ediţiei, pe fondul prezentării numeroaselor proiecte educative desfăşurate cu grupa de preşcolari în grădiniţă”, a menţionat bibliotecara Liliana Mocanu. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.