Educație

67 de absolventi de gimnaziu vor sa se faca ofiteri

Raluca Manolache
29 iun 2011 1926 vizualizări
Tineri care doresc sa imbrace haina militara si-au depus dosarele pentru a participa la concursurile de admitere in unitatile MApN. 66 de elevi au mers la Biroul de Informare, Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ) si au ales sa urmeze o cariera militara la unul dintre cele trei licee militare din tara

: Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" din Cimpulung Moldovenesc si Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" Breaza. Printre curajosi se afla si 14 fete. De asemenea, alti 67 de tineri si-au depus dosarele pentru a ocupa unul din locurile disponibile pentru filiera directa ofiteri. Astfel, pentru Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu sint 35 de baieti si opt fete, pentru Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" Brasov sint sase baieti si o fata, pentru Academia Navala "Mircea cel Batrin" Constanta sint doi candidati, pentru Academia Tehnica Militara Bucuresti sint cinci baieti si doua fete si pentru Institutul Medico Militar Bucuresti sint trei baieti si cinci fete. Pentru aceasta categorie, BIR continua inscrierile pina la sfirsitul lunii. "Numarul celor interesati este in crestere. Tinerii sint interesati in schimb de accederea in sistemul militar pe functia de soldat gradat voluntar. Pina la aceasta data nu exista insa un plan de formare cu privire la incadrarea lor", a precizat lt.col. Aurelian Chelaru, seful BIR. Reprezentantii CMZ spun ca in momentul in care se va stabili planul de incadrare al soldatilor gradati, situatia va fi facuta publica. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.