Educație

Dosarul Spaga la Bac se judeca inca pe exceptii

Gabriel Sava
14 mai 2011 1382 vizualizări
Solicitarile formulate pina acum de aparatorii inculpatilor au fost respinse de Tribunalul Vrancea Cele doua exceptii ridicate de aparatorii inculpatilor din dosarul Spaga la Bac 2008 la termenul trecut au fost respinse de instanta.

Prima exceptie a fost cea a incalcarii dreptului la aparare, invocata in cazul mai multor inculpati pentru care audierea s-a facut fara ca avocatii acestora sa fie anuntati. "S-au facut cereri de participare la toate actele de procedura ce urmau a fi efectuate in cadrul urmaririi penale, lucru care nu a fost respectat de procurorii DNA", a precizat la termenul trecut unul dintre aparatori. A doua exceptie ridicata s-a referit la necompetenta materiala a organului care a inceput urmarirea penala. Cei care au solicitat autorizarea de interceptare a telefoanelor au fost reprezentantii Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea si nu cei ai DNA, asa cum au apreciat avocatii ca ar fi fost normal. Nici ieri nu s-a trecut la judecata pe fond deoarece avocatul Codrut Balas a invocat o noua exceptie. Acesta considera ca rechizitoriul incheiat de procurorii anticoruptie de la Galati nu a fost avizat de seful Serviciului Teritorial Galati, asa cum cere procedura, ci de un procuror din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorul Costica Dita a respins si aceasta solicitare, urmind ca, in cazul in care nu vor mai fi formulate alte cereri, de la termenul urmator, respectiv din 10 iunie, sa se intre la judecata pe fond. Reamintim ca la termenul trecut, trei dintre inculpati, profesorii Daniela Diaconu, Constantin Constantinescu si Nelu Botez, toti titulari ai Liceului "Emil Botta" din Adjud, au uzat de prevederile art. 320 ind. 1 din Codul de Procedura Penala, recunoscind faptele asa cum au fost descrise de procurori in rechizitoriu. Printre inculpatii se numara fostul "general" Iordache Bostan, sotia sa, Mariana, fostul director al Colegiului Agricol, Florin Iamandei, fostul inspector de sport Vica Minca dar si primarii din Panciu si Straoane. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 8 minute, 7 secunde
'abea uitasem de aceasta nulitate de dovleac, iar il aduceti in prim plan?"
, acum 739400 zile, 8 minute, 7 secunde
.......da , \"abia\" ai cazut din caruta !
, acum 739400 zile, 8 minute, 7 secunde
\" te-ai trezit tarziu,culca-te la loc sa nu faci riduri\"!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.