Educație

Hristos a înviat!

Ziarul de Vrancea
23 apr 2011 713 vizualizări
Preacuviosi si Preacucernici Parinti, Iubiti credinciosi si credincioase,

Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarit ca anul 2011 sa fie Anul omagial al Sfintului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana. Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti ai Bisericii ne invata ca intre Taina Mortii si Invierii lui Hristos si Taina Botezului crestinilor este o legatura spirituala sfinta si de viata facatoare. Lumina si puterea Invierii lui Hristos sint lumina si puterea Sfintului Botez. Intrucit la Botezul Domnului in apele Iordanului, S-a aratat Sfinta Treime, adica Tatal a marturisit ca Iisus Hristos, Dumnezeu""Omul, este Fiul Sau Cel iubit, iar Duhul Sfint a intarit acest cuvint adevarat al Tatalui (cf. Matei 3, 13-17). Botezul crestin se savirseste in numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh. Astfel, prin Botezul in apa si in Duh omul credincios reface legatura sa de viata si iubire eterna cu Sfinta Treime, deoarece a fost creat dupa chipul Preasfintei Treimi cind Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra" (Facere 1, 26). Prin marturisirea dreptei credinte si prin harul Sfintului Duh primit la Sfintul Botez, Hristos locuieste in inimile celor botezati (cf. Efeseni 3, 17-18) si ii pregateste pentru invierea cea de obste si pentru viata vesnica (cf. Romani 6, 22-23; Ioan 6, 40 si 47). Parintii care nu boteaza copiii ii lipsesc de harul infierii duhovnicesti si de bucuria de-a se impartasi de unirea cu Hristos Cel Inviat si de slava Preasfintei Treimi. De asemenea, parintii si nasii care boteaza copiii, dar nu-i cresc sau nu-i educa in credinta, nu-i iubesc cu adevarat, deoarece numai copiii botezati si crescuti in credinta si vietuire crestina pot deveni buni cetateni ai Patriei pamintesti si cetateni ai Patriei ceresti, adica ai Imparatiei Cerurilor. Astazi este nevoie sa cunoastem mai mult si mai bine ce inseamna a fi botezat, adica a fi crestin sau a purta numele lui Hristos, intr-o lume confruntata cu fenomenul secularizarii, cu pluralismul si sincretismul religios. Sa inmultim prin rugaciune si fapte bune aceste roade ale Sfintului Botez! Sa aducem bucurie acolo unde este intristare! Sa ajutam pe cei cazuti! Sa intarim pe cei slabi! Sa hranim pe cei flaminzi material si spiritual! Sa ajutam mai mult familiile crestine care au multi copii! Sa pretuim pe fiecare om ca fiind o faclie de Pasti, iubita de Dumnezeu Parintele luminilor, Care ne cheama la pacea, bucuria si slava Imparatiei Cerurilor. De Sfinta si Marea Sarbatoare a Invierii Domnului, va adresam tuturor parintesti doriri de sanatate si mintuire, de pace si bucurie, dimpreuna cu salutul pascal: "Hristos a inviat!"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.