Educație

60 de profesori vrinceni afectati de restringerile de activitate

Gabriela Draghici
11 apr 2011 1786 vizualizări
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a afisat lista cu numele tuturor cadrelor didactice care intra in restringere totala de activitate incepind cu anul scolar viitor.

La nivelul judetului nostru sint 60 de posturi care intra in restringere totala de activitate si 496 de posturi/catedre vacante pentru restringeri de activitate/pretransfer. Desi inspectorii de specialitate din cadul ISJ prefera sa tina la secret detaliile privind situatia restringerilor, dar si "licitatia" posturilor vacante de catre profesori, inspectorul general Stan Rogoz asigura ca nimeni nu va ramine fara post. Ca dascali afectati, vorbim in primul rind de 16 invatatori, sase profesori de textile, patru profesori de matematica, patru de fizica, doi profesori de limba si literatura romana, doi de geografie, o educatoare si o profesoara de limba franceza. De departe, cei mai afectati sint invatatorii din mediul rural, pe fondul reducerii efectivelor de elevi. Desi vorbim despre un judet mentinut "in viata" in primul rind de industria de textile, din punctul de vedere al unitatilor de invatamint afectate, cel mai "lovit" de restringerile de activitate pare a fi Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si in speta profesorii de textile. Cit priveste lista posturilor vacante, majoritatea celor disponibile sint in mediul rural, multe dintre cadrele didactice fiind nevoite sa faca naveta. In urma sedintei publice din 25 martie, lista dascalilor care vor intra in restringere de activitate a fost afisata in ordinea punctajelor obtinute la dosar, cei cu punctajele maxime avind intiietate in a-si alege catedra. Pina pe 21 aprilie, acestia sint asteptati sa isi inregistreze cererile prin care solicita transferare pentru restringere de activitate si pretransferare. (Gabriela DRAGHICI)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 16 ore, 57 minute, 38 secunde
Dragi guvernanti , decat sa dati afara profesori cu facultate , mai bine uitati-va ca este foarte mult personal auxiliar in scoli ( licee ) , doua secretare , trei contabile , doi administratori si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.