Educație

Spray lacrimogen in ochii elevilor de la Cuza

Gabriela Draghici
23 feb 2011 1311 vizualizări
Corpul principal al Colegiului National Al. I. Cuza , holul si salile de la parter au fost impinzite ieri, in jurul orelor 13.00, de un aer iritant, cauzat de pulverizarea unui spray cu efect lacrimogen

Conducerea unitatii a sesizat imediat incidentul la 112, iar reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta s-au prezentat la fata locului. Elevii au fost evacuati, stabilindu-se ca substanta iritanta provenea de la un spray cu efect lacrimogen, actionat pe hol in mod accidental de o eleva. Doi elevi au acuzat probleme respiratorii si au fost transportati la spital, unde le-a fost acordata asistenta medicala de specialitate. "Elevii se simt bine. S-au luat imediat masuri si urmeaza sa analizam situatia creata pentru a preveni astfel de incidente pe viitor", ne-a spus Alina Maiereanu, directoarea Colegiului "Cuza". Achizitionarea unui astfel de spray poate fi facuta de la orice magazin de specialitate, in lipsa oricarui document sau autorizatii. Costul unui spray lacrimogen variaza intre 10-50 lei, in functie de substanta pe care o contine, iar folosirea acestuia in institutiile publice se poate solda cu o amenda intre 100-500 de lei. De altfel, incidentul a avut rezonanta si la nivelul Prefecturii Vrancea, unde prefectul a cerut o ancheta amanuntita in acest caz. "Am solicitat o ancheta conducerii Colegiului "Al. I. Cuza", a carei finalizare o voi urmari in mod direct. Vreau sa aflu cum s-a produs incidentul, daca a fost doar un accident, un gest necugetat, o neglijenta in a folosi acel spray sau daca mai pot aparea si alte elemente", ne-a declarat Ion Oprea (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.