Educație

Premii pentru micii jurnalisti ai scolilor vrincene

Gabriela Draghici
27 ian 2011 979 vizualizări
In cadrul concursului interjudetean Mihai Eminescu , editia a XIV-a, desfasurat la Braila, revista Scolii Stefan cel Mare Focsani a reusit performanta de a se clasa pe primul loc.

Concursul, care a avut loc pe 14 ianuarie, a fost organizat de Scoala "Mihai Eminescu" din Braila. Un puhoi de pusti si-au strins gindurile si le-au transformat in cuvinte asternute pe foile unei reviste ce pastreaza cei 30 de ani de existenta ai scolii. Premiul I obtinut la sectiunea "Reviste scolare" vine ca o recunoastere a valorii articolelor cuprinse si a muncii depuse de intreg colectivul redactional. Intitulata sugestiv "Revista 9", publicatia a reusit sa surprinda in cele 40 de pagini legatura strinsa dintre elevi si profesori si dragostea pentru joaca de-a cuvintele. Cei care rasfoiesc revista inteleg faptul ca scoala ramine tinara prin spiritualitatea si vitalitatea celor care ii trec pragul zi de zi. De asemenea, revista "Recreatia mare" a Scolii "Nicolae Iorga" Focsani a obtinut o binemeritata mentiune in cadrul aceluiasi concurs. "Acest premiu este un impuls pentru continuarea activitatii pe calea atit de sinuoasa, dar aducatoare de satisfactii morale, a scrisului gazetaresc", a apreciat profesoara Liliana Nitu, coordonatorea micilor jurnalisti de la "Nicolae Iorga". Privind lumea intreaga cu ochiul unui hoinar boem, micutii "jurnalisti" vrinceni promit sa asterne in continuare povesti pe foile albe. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.