Educație

Au fost batai mai zdravene in scoala

Camelia Stănilă
18 ian 2006 853 vizualizări
Spune inspectorul scolar general despre agresiunea de la Liceul "Emil Botta" Adjud. Conflictul a fost iscat din cauza unei fete.

Inspectorul scolar general Dan Popoiu crede ca incidentul de vineri, de la Liceul "Emil Botta" Adjud, a fost mult exagerat, mai ales pe fondul problemei nationale a sigurantei din scoli. Seful ISJ spune ca este vorba doar un conflict iscat pe seama unei fete, care nu ar fi trebuit amplificat. Acesta sustine si ca spitalizarea elevului Iurie Rusu este deplasata, baiatul neavind nimic grav. Cu toate acestea, seful ISJ astepta rezultatele anchetei interne de la Liceul "Botta", precum si a celei realizate de Politie, pentru a

vedea daca in spatele conflictului exista vreun profesor. "Au fost batai mai zdravene in scolile noastre, de aceea cred ca este o chestie exagerata. (...) Eu am fost informat de directorul Rogoz asupra incidentului. Daca este si un profesor in spatele acestui conflict, in sensul incercarii de a-i «porni» pe elevi unul impotriva altuia, un asemenea comportament nu se pare deloc normal. Pina la sfirsitul zilei astept rezultatul anchetei din liceu si de la Politie", ne-a declarat ieri inspectorul general Dan Popoiu. Pina la incheierea programului de lucru, "generalul" nu primise insa acest rezultat si nici directorul Liceului "Botta", Stan Rogoz, nu a putut fi contactat, pentru a ne preciza concluziile anchetei interne.

Reamintim ca, vineri, basarabeanul Iurie Rusu (19 ani), elev in clasa a XII-a la Liceul "Emil Botta", a ajuns la spital dupa ce a fost batut de unul dintre colegi chiar in timpul unei pauze, fara ca cineva din scoala sa intervina in vreun fel. Dupa cum sustine victima, agresorul sau era si baut, cu toate ca se afla in timpul orelor de curs.


ISJ va face controale mai stricte


Seful Inspectoratului Scolar si-a exprimat intentia de a realiza controale mult mai ferme in unitatile de invatamint. Acesta a spus ca de acum inainte se vor face verificari si in programul de dupa- amiaza al scolilor. "Avem semnale ca programul de dupa-amiaza este putin distorsionat fata de cel de dimineata", si-a motivat decizia inspectorul general Dan Popoiu. Oficialul spune, referindu- se si la cele trei axiome impuse pentru siguranta elevilor, ca disciplina din scoli trebuie sa porneasca de la dascali, din cancelarie. "Vrem mai multa fermitate, strictete, pentru a avea un control asupra celor propuse. Aceasta si cu ajutorul colegilor din ISJ si din unitatile de invatamint, pentru ca pina la urma toti vrem binele scolii, a copiilor mostri. Pina nu introducem disciplina in activitatea noastra, in cancelarie, in scolile noastre, in aceasta ordine luate, lucrurile nu vor merge bine. Vreau sa facem ordine in scoli, in asa maniera ca eu, ca parinte, sa fiu linistit pe parcursul celor 5-6 ore cit copilul e plecat de acasa. Pina sa luam in discutie programa scolara, e in puterea noastra sa facem aceste lucruri", ne-a declarat seful ISJ. Dan Popoiu recunoaste ca vor fi si discutii la inceput, indeosebi in privinta licitatiilor pentru chioscuri, insa se declara optimist in privinta rezolvarii problemei referitoare la inchiderea portii scolii, pe perioada cursurilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.