Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
26 ian 2011 1007 vizualizări
Adjunct nou la Colegiul Edmond Nicolau

Inspectoratul Scolar Judetean a promovat un nou director adjunct la sefia Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani, dupa inlocuirile operate recent in mai multe scoli. Dupa cum se stie, fostul director al unitatii, profesorul Costache Lupu, a fost inlocuit in urma expirarii mandatului, in locul sau fiind promovat colegul Gabriel Danielescu, care a mai fost in trecut la cirma unitatii. Astfel, postul liber de director adjunct a fost preluat prin detasare de profesorul de fizica Sorin Rosioru, care a activat si la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" din Focsani. Cei numiti prin detasare pot ramine pe post fara concurs pina la incheierea anului scolar. (G. D.)


La Panciu a debutat proiectul "Viitorul lor depinde de noi!"


Asociatia Educatoarelor din Romania (AEdR) filiala Vrancea a inaugurat ieri la Panciu proiectul de voluntariat "Viitorul lor depinde de noi!", printr-o expozitie de lucrari ale prescolarilor si scolarilor mici din judet, sub genericul "Urmasii lui Cuza". "Expozitia de colaje si desene a fost gazduita de Asociatia Rom pentru Rom Panciu si s-a desfasurat cu participarea mai multor invitati, din partea Inspectoratului Scolar fiind prezente Ana Gavrilescu, inspector pe minoritati, Cristina Mazilu, responsabil pe invatamint prescolar, si Lina Vlasceanu, inspector pe invatamint primar. Initiatorul acestui proiect este colega noastra Minodora Gheorghe", a declarat Carmen Dobre, presedinta filialei AEdR. (G. S.)


Elevii vrinceni, invitati la proiectul "150 anni Grande Italia"


Scolile vrincene au primit invitatia sa participe la cea de-a doua etapa a concursului "150 anni Grande Italia", centrat pe tema italienitatii in Romania. Practic, concursul asteapta de la elevi proiecte referitor la cum traiesc italienii stabiliti in Romania si legatura care s-a format intre acestia si tara gazda. Informatii despre concurs puteti gasi pe portalul web http://www.scuola.net/150anni/, dar si la sediul central al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Focsani, partenerul local al concursului. Proiectele scolilor pe tema italienitatii in Romania trebuie trimise pina pe 30 iunie 2011, cistigatorii primind premii consistente. La prima etapa a participat si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.