Educație

Sala de lectura si Centrul de limbi straine isi redeschid usile

Sorin Tudose
29 dec 2010 973 vizualizări
Noul sediu se afla pe strada Maior Gh. Sava, in spatele Colegiului Cuza

Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" isi redeschide mai multe servicii de biblioteca luni, 3 ianuarie, 2011. Asadar, de la inceputul anului viitor cititorii vor putea beneficia din nou de Sala de lectura, Sala multimedia cit si de Centrul de limbi straine. Noul sediu care va gazdui cele trei servicii se afla pe strada Maior Gheorghe Sava nr. 4 (in spatele Colegiului Al. I. Cuza). Toate cele trei servicii vor functiona de luni pina vineri in intervalul orar 8.30-16.00. Cititorii vor putea in mod gratuit imprumuta publicatiile la sala de lectura, vor primi indrumari de specialitate pentru utilizarea mijloacelor de informare. De asemenea, institutia imprumuta carti in format audio pentru publicul cu deficiente de vedere, asigura accesul gratuit la sala multimedia, dar si diverse activitati in plan cultural. Imobilul in care vor functiona cele trei servicii ale Bibliotecii Judetene este clasat ca monument istoric de importanta locala. Cladirea a fost construita inca in secolul al XIX-lea si a apartinut unei importante familii din Focsani. Imobilul se remarca printre altele printr-un blazon de pe frontonul de la intrarea principala. "Dupa nationalizare, casa a fost transformata im azil de Batrini, apoi a devenit Sectia de Neurologie din cadrul Ministerului Sanatatii", se arata pe site-ul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National (DJCPN) Vrancea. Sala de lectura s-a mutat in acest sediu deoarece fostul sediu de pe strada Mihail Kogalniceanu va intra in renovare in cursul anului viitor prin fonduri europene. Centrul de limbi straine si Sala multimedia de pe strada Republicii au fost mutate alaturi de sala de lectura deoarece imobilul in care fiintau a fost revendicat si in cele din urma retrocedat vara aceasta. Bibliotecarii ii asteapta cu drag pe cititori la noul sediu. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 4 ore, 52 minute, 13 secunde
Onoare celor care s-au straduit sa faca posibil acest lucru minunat! Sa dea bunul Dumnezeu sa se inmulteasca atat sponsorii cat si beneficiarii de toate varstele!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.