Educație

Cei mai multi dascali din judet sint titulari de catedre

Gabriel Sava
25 sep 2010 940 vizualizări
Aproape 3.000 de catedre sint acoperite cu profesori titulari u conducerea ISJ spune ca numarul suplinitorilor scade de la an la an

Cele mai multe catedre sint acoperite in judet de cadre didactice calificate, care au sustinut si au obtinut titularizare pe post. Conform datelor prezentate de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, in judet 2.967 de norme sint repartizate pentru titulari, 438 de norme pentru suplinitorii care au obtinut note peste 5 la titularizare, alte 230 pentru dascali care au dat concurs pentru suplinire si au promovat iar 37 de norme pentru necalificati. Pe linga acestea, in scolile vrincene mai sint ocupate 29 de norme cu personal didactic asociat, in aceasta categorie intrind preotii si 54 de norme pentru profesorii pensionari, care au solicitat sa continue activitatea si au obtinut post in sedinta publica de suplinire de la finalul lunii august. "Suma acestor norme este, cu mici diferente, egala cu numarul cadrelor didactice pe care le aven in unitatile scolare din judet, pentru ca avem si profesori pe catedre incomplete insa si altii care cumuleaza ore din mai multe norme", a declarat inspectorul general Stan Rogoz. Cea mai mare multumire a oficialilor ISJ este numarul din ce in ce mai mic de suplinitori necalificati dar si faptul ca, in cursul acestui an, miscarea personalului didactic a fost finalizata, cu mici exceptii, inainte de inceperea anului scolar. "In categoria cadrelor didactice necalificate intra si cei care, desi sint absolventi de studii superioare, nu au pregatire corespunzatoare postului pe care l-au solicitat, studenti in curs de calificare si suplinitori cu studii medii", a precizat Cristinel Stiru, inspector pentru managementul resurselor umane in cadrul ISJ. Acesta a precizat ca reducerea de norme nu a dus la disponibilizarea nici unui cadru didactic. "Mai sint miscari ale personalului didactic care se rezolva in cadrul anului scolar in comisia paritara si e normal", a completat Stiru. Una dintre cele mai grele misiuni o au profesorii de limbi straine, engleza si franceza care, desi sint titulari la scoala centrala, au de mers la clasele a III-a si a IV-a de la mai multe scoli. Acestia cumuleaza pentru o catedra intreaga ore de la ciclul primar si gimnazial. La Dumitresti, in structura scolii centrale se afla cele mai multe unitati fara personalitate juridica. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.