Educație

Finantare europeana pentru After School si A Doua Sansa

Gabriel Sava
16 sep 2010 2727 vizualizări
Mai multe scoli din judet au fost prinse in programe finantate cu bani de la UE pentru programul After School si A Doua Sansa

Un proiect de anvergura cistigat de Agentia Nationala pentru Rromi, cu participarea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea prin Fondul Social European- Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a inceput deja sa se deruleze in Vrancea, incepind cu acest an scolar. Proiectul "Scoala - O sansa pentru fiecare", cu cele doua componente, va asigura finantarea si cadrul legal de derulare a doua activitati, respectiv cea de Scoala dupa Scoala (after school) si A Doua Sansa. "Pentru A Doua Sansa avem 10 unitati scolare care sint parte a acestui proiect. Cei care nu au avut posibilitatea de a merge la scoala, nu au absolvit ciclul gimnazial sau nici macar pe cel primar, pot sa se inscrie in cadrul acestui proiect. Nu exista o limita de virsta. Se fac grupe de minim 15 elevi iar structura de invatare este pe module de curs. Se fac cursuri pentru invatamintul primar si cel secundar inferior", a declarat Ana Gavrilescu, inspector pentru minoritati in cadrul ISJ Vrancea. Scolile cuprinse in proiect sint: Scoala "Anghel Saligny" din Focsani, Scoala "Angela Gheorghiu" din Adjud, scolile nr. 1 si 2 Marasesti, scoala "Siretu" din Marasesti, scolile Slobozia Bradului, Cornetu, Luncile, Chiojdeni si Grupul Scolar Odobesti. Pentru ca majoritatea celor care vor participa la acest program sint angajati, profesorul isi va face programul in functie de elevi. Tot in cadrul proiectului "Scoala- O sansa pentru fiecare", a doua activitate care va fi finantata este cea de tipul "Scoala dupa scoala". "Copiii vor mai ramine la scoala inca 3 ore sub indrumarea unui instructor special format pentru acest tip de activitate. Acestia vor derula activitati didactice si vor primi si un pachetel. In mare masura, acest tip de activitate vizeaza copii de etnie rroma, dar nu numai, si care provin din familii cu posibilitati financiare reduse", a precizat inspectorul Ana Gavrilescu. In programul "Scoala dupa Scoala" intra Scoala "Anghel Saligny" din Focsani, Cornetu, Luncile, Chiojdeni, Homocea si Liceul Teoretic din Odobesti. Grupele de la "Scoala dupa Scoala" sint formate din 20 de elevi la fiecare dintre scolile participante. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.