Educație

36 de saptamini de scoala in noul an scolar

Gabriel Sava
13 sep 2010 838 vizualizări
Primul semestru incepe azi iar cursurile dureaza pina pe 21 decembrie

Anul scolar 2010- 2011 incepe azi, asa cum a fost stabilit prin Ordin al Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului 4034 din 2.06.2010. Conform Ordinului, structura anului scolar 2010-2011 a fost armonizata si cu prevederile Calendarului desfasurarii examenului de bacalaureat 2011, astfel: anul scolar 2010-2011 are 36 de saptamini de cursuri, insumind 177 de zile lucratoare. Pentru clasa a IX-a de liceu - filiera tehnologica, invatamint de zi, durata cursurilor este de 39 de saptamini, din care 36 saptamini de cursuri si 3 saptamini de stagii de pregatire practica. Pentru clasa a XI-a - anul de completare si pentru invatamintul special - clasele a IX-a, a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamini, insumind 183 de zile. Pentru clasa a XI-a de liceu "" filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este, in functie de prevederile planurilor-cadru, de 37 de saptamini, insumind 182 de zile lucratoare, respectiv de 38 de saptamini, insumind 187 de zile lucratoare. Pentru invatamintul postliceal (scoala postliceala si scoala de maistri), durata cursurilor este cea stabilita prin planurile de invatamint in vigoare. La fel ca si in anii trecuti, acest an scolar are doua semestre. Primul incepe azi, cursurile finalizindu-se pe 21 decembrie. în perioada 1 - 7 noiembrie 2010, clasele din invatamintul primar si grupele din invatamintul prescolar sint in vacanta. Pe 22 decembrie incepe vacanta pentru toti elevii, care dureaza pina pe 4 ianuarie 2011. Cursurile vor fi reluate de pe 5 ianuarie pina pe 28 ianuarie, fiind intrerupte de vacanta intersemestriala din perioada 29 ianuarie- 6 februarie 2011, cind incepe cel de-al doilea semestru. Acesta are in componenta cursuri pina pe data de 15 aprilie, cu vacanta pina pe 25 aprilie. Elevii se intorc la scoala pe 26 aprilie si vor intra in vacanta pe 18 iunie pina pe 11 septembrie. Pentru elevii care sustin examenul national de bacalaureat, respectiv pentru clasele a XII-a si a XIII-a, cursurile se termina in semestrul II pe 27 mai. Elevii de clasa a VIII-a care sustin evaluarea nationala, cursurile se finalizeaza pe 10 iunie. Tezele de pe semestrul I al anului scolar 2010-2011 se sustin, de regula, pina la data de 17 decembrie 2010, iar cele de pe semestrul al II-lea ar trebui sa fie date, de regula, pina la data de 20 mai 2011. (G. SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.