Educație

Doar 11 profesori s-au detasat

Oana Olaru
24 aug 2010 1636 vizualizări
Peste 200 de posturi sint oferite cadrelor didactice la detasare si suplinire u este posibil sa se mai elibereze posturi in scolile din judet

Profesorii titulari nu s-au ingramadit ieri, la sedinta publica care a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, sa solicite alte posturi decit cele pentru care au optat initial. Cei care au avut prioritate in alegerea unui post in invatamintul vrincean au fost titularii din anii trecuti si profesorii care au ocupat unul dintre cele 60 de posturi titularizabile prin promovarea examenului din acest an. Titularii "vechi" au avut de altfel prima optiune la sedinta publica de ieri, putind alege unul dintre cele peste 200 de posturi libere in unitatile scolare din judet. Conform datelor furnizate de Cristinel Stiru, inspector scolar pe resurse umane in cadrul ISJ, numarul posturilor vacante in scolile din judet nu este fix, unii dintre directori putind anunta ulterior eliberarea catedrelor, prin plecarea profesorilor titulari. "Am primit chiar azi (n.r- ieri) o lista cu solicitari pentru concedii fara plata, concedii pentru cresterea copilului si mai sint si cadre didactice care au optat pentru a iesi la pensie. Lista posturilor astfel ramase vacante va fi publicata la sediul inspectoratului. Sint, cu aproximatie, 200-250 de posturi", a declarat Cristinel Stiru. Ieri au fost confirmate 11 detasari, restul raminind sa se rezolve in perioada urmatoare, respectiv dupa 1 septembrie, in comisia paritara, daca exista mai multe solicitari pentru acelasi post. "In sedinta de astazi (n.r.-ieri) s-a facut detasarea celor titularizati in anii trecuti. Cei din acest an vor putea fi detasati dupa 1 septembrie, data cind primesc decizia de numire pe post", ne-a declarat Stan Rogoz, inspector general adjunct. Criza ii pune in dilema pe profesori, multi optind pentru un post cit mai aproape de casa, insa cind vine vorba de a pierde si postul oferit, oamenii se gindesc mai bine. Spre exemplu, Cristina Cherciu a optat pentru un post de profesor logoped la Odobesti, in lipsa altei optiuni. In prima faza nu a acceptat, insa pina la finalul sedintei s-a razgindit si a semnat pentru post. Peste 200 de cadre didactice participa azi si miine la sedintele de repartizare a posturilor pentru suplinitori. (Oana OLARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.