Educație

Mai multi beneficiari la pachetul minim de rechizite

Gabriel Sava
16 aug 2010 706 vizualizări
Vrancea are de cheltuit 95.000 euro pentru rechizitele elevilor nevoiasi

Pachetul minim cu rechizite destinate copiilor ai caror parinti au venituri modeste va fi acordat si in viitorul an scolar din fonduri puse la dispozitie de Ministerul Educatiei. "Avem la dispozitie pentru rechizite suma de circa 400.000 lei, iar licitatia pentru achizitia efectiva va fi demarata prin Serviciul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) chiar zilele urmatoare. Ne asteptam ca anul acesta, dupa atitea disponibilizari si reduceri salariale, sa fie mult mai multi cei indreptatiti sa primeasca pachetul de rechizite", ne-a declarat Maricica Gheorghita, consilier in cadrul Serviciului Administrativ la ISJ Vrancea. Valoarea estimativa a pachetului cu caiete va fi de circa 22 lei. Pot beneficia de acest ajutor copiii din invatamintul primar si gimnazial si ai caror parinti au un venit situat la nivelul sau sub pragul salariului minim pe economie, respectiv de 600 de lei. Numarul beneficiarilor de rechizite a crescut, conform oficialilor ISJ, de la an la an. Anul trecut au primit rechizite peste 18.000 de elevi vrinceni. Dupa finalizarea licitatiei si atribuirea contractului, rechizitele vor fi distribuite la nivelul scolilor din fiecare localitate a judetului, de unde vor ajunge la elevii nevoiasi. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.