Educație

Seful Inspectoratului Scolar se pregateste de concurs

Camelia Stănilă
15 nov 2005 710 vizualizări
Aspirantii la sefia ISJ isi pot depune dosarele pina pe 30 noiembrie

Ministerul Educatiei a stabilit data concursului pentru postul de inspector scolar general, pentru perioada 16-23 decembrie. Cadrele didactice care doresc sa preia conducerea Inspectoratului Scolar Vrancea se vor putea inscrie la concurs chiar de miine, data limita fiind 30 noiembrie. Actualul sef al ISJ, numit cu delegatie, a confirmat ca se va inscrie in competitie, cu toate ca nu stie si daca va mai avea contracandidati. "Dosarul e ca si depus. Vor fi degeaba si alti candidati, pentru ca sint hotarit sa-mi depun dosarul si sa merg pina la capat, astfel incit sa nu-i dezamagesc pe cei care si-au pus speranta in mine", ne-a declarat inspectorul scolar general Danut Popoiu. Conform metodologiei de organizare si desfasurare a concursului, pentru sefia ISJ se pot inscrie cadre didactice cu gradul I, cu o vechime de cel putin 8 ani in invatamint, din care cel putin 4 in ultimii 10 ani. Candidatii trebuie sa fi obtinut calificativul "foarte bine" in ultimii patru ani si sa fi dovedit "calitati in activitatea didactica si in functii de conducere, indrumare si control anterioare, in sistemul de invatamint preuniversitar". De asemenea, la data sustinerii concursului, candidatii trebuie sa aiba o virsta cu cel putin 4 ani mai mica decit virsta maxima de pensionare. De altfel, conditiile de participare la concurs si documentele necesare au fost afisate si la sediul ISJ Vrancea. De remarcat este ca, pentru prima data, dosarul de inscriere la concurs trebuie sa contina si o declaratie pe proprie raspundere sau adeverinta care sa ateste ca viitorul sef al ISJ nu a facut politie politica. Concursul, ce va fi desfasurat in decembrie la sediul MEdC, va consta in evaluare de Curriculum Vitae, dar si in rezolvarea unui test grila cu ajutorul calculatorului, constind in 10 intrebari referitoare la legislatie scolara, management educational si administrativ, din care trei vor fi formulate intr-o limba straina. De asemenea, in cadrul acestei probe, candidatii vor trebui sa expedieze testul grila rezolvat la o adresa de e-mail indicata de organizatori, la inceputul probei care va dura o ora. Ultima proba consta intr-un interviu, in cadrul caruia candidatul isi va prezenta oferta manageriala, dar va si raspunde la intrebari legate de legislatie si inspectie scolara, management educational si deontologie. Punctajul minim de promovare a examenului va fi de 105 puncte, minim 35 de puncte pe fiecare proba. Din lista celor admisi, prefectul democrat Ion Oprea va propune ministrului educatiei si cercetarii persoana care va fi numita in functia de inspector scolar general. Pentru ocuparea postului de inspector general adjunct se va organiza un nou concurs, dupa numirea sefului ISJ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.