Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
7 apr 2010 928 vizualizări
De la bobul de griu la piinea calda

Cum se face piinea? La aceasta intrebare au incercat sa gaseasca raspuns elevii clasei a IV-a de la Scoala cu clasele I-VIII "Ionel Sirbu" Ciorasti, prin redactarea unei lucrari cu titlul "De la bobul de griu la piinea calda". In acest scop, grupul de elevi, insotiti de invatatoarea Elena Neacsu, au facut o vizita la moara din satul Mihalceni, patronata de Gabriel Nicolae Braicau si apoi la brutaria din Ciorasti, condusa de Ionel Anghelache. "Aceste doua obiective sint construite dupa standarde europene si elevii au ramas foarte impresionati de procesul de productie. La sfirsitul ambelor vizite, elevii au fost serviti cu produse de panificatie specifice si sucuri. Pe aceasta cale, multumim ambilor patroni care ne-au primit cu multa caldura in institutiile dumnealor", transmite invatatoarea Elena Neacsu de la Scoala Ciorasti. (M. B.)


Curs de formare la Sinaia


Cadrele didactice au posibilitatea de a se perfectiona si in afara judetului. Astfel, in perioadele 8-11aprilie, respectiv 14-17 aprilie, se va desfasura la Sinaia cel de-al doilea modul al cursului de formare "Metode inovative in formarea personalului didactic pentru dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor". Judetul Vrancea va fi reprezentat la acest curs de catre inspectorul de limba romana, profesoara Mihaela Stoica. (I. N.)


Patru elevi vrinceni se pregatesc de "^_Poezia"


Scolarii vrinceni se pregatesc pentru o noua competitie scolara. Astfel, la etapa nationala a Concursului National Interdisciplinar de limba si literatura romana si matematica "^- Poezia" care are loc la Cluj Napoca, intre 7 si 9 mai, vor participa si scolari din Vrancea. Judetul nostru va fi reprezentat de patru elevi. Este vorba despre Amalia Giuclea de la Colegiul National "Unirea", Florina Nicoleta Marin de la Scoala "Ion Basgan", Oana Madalina Manole de la Scoala "Stefan cel Mare" si Cosmin Tudose de la Scoala "Ion Basgan". (I. N.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 9 ore, 15 minute, 43 secunde
Hristos a Inviat! Multumim pe aceasta cale redactiei pentru publicarea articolului despre elevii din Ciorasti.Asteptam totusi daca se poate, sa scrieti si despre mica noastra"vedeta" Iulia Vatafu. Va citeste integral
, acum 739399 zile, 9 ore, 15 minute, 43 secunde
Cum se face ca la cursurile de formare de la Sinaia tot un inspector a aterizat? E magarie curata.Nu mai avem loc de ei.Si de altfel se plang ca e greu la ISJ da nu se mai dau dusi de acolo!!!! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.