Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
30 mar 2010 1096 vizualizări
Expozitie de icoane si felicitari la ISJ

Elevii Scolii de Arte si Meserii Chiojdeni si-au expus ieri la Inspectoratul Scolar lucrarile create cu ocazia sarbatorilor pascale. Expozitia a cuprins in principal icoane pe lemn si pietre, oua incondeiate, felicitari, dar si diverse alte lucrari artistice. Activitatea de ieri a purtat numele "La poalele creatiei" si a fost coordonata de prof. Emil Lazar si prof. Nicoleta Galoiu. Copiii mai au in pregatire un spectacol la Casa de Cultura Focsani pe 8 aprilie. Toate activitatile fac parte din proiectul "Copii diferiti, talente diferite", in care s-au implicat 45 de elevi, si care se va desfasura pina in luna iunie 2011. Programul are ca scop dezvoltarea personala a elevilor, transmiterea traditiilor locale si deprinderea tinerilor cu lucrul in echipa. Proiectul este coordonat la nivelul scolii de directorul Alexandru Pioara. (I. N.)


Iepurasul, intimpinat in scoli prietene


SAM Vulturu, impreuna cu SAM "Alexandru Vlahuta" Gugesti si Scoala cu clasele I-VIII Vinatori au pus la cale amplul proiect educational "Scoli prietene", care se va desfasura pina in luna iunie a acestui an. Vineri, incepind cu orele 9.00, elevii asteapta iepurasul prin activitatea "Invierea lui Iisus Hristos", care va cuprinde o expozitie de desene, o sceneta tematica, un concurs de felicitari, dar si cintece cu specific pascal. Nici competitiile sportive nu vor lipsi, elevii participind la meciuri de fotbal, in timp ce formatia de dans sportiv "Colibri" de la Vinatori va incinta invitatii. Proiectul ii are ca parteneri si pe reprezentantii ISJ. In activitati s-au implicat profesorii Ion Cotiga, Tache Dumitran, Vasile Bratu, Stanel Ionita si Lacramioara Stoian. (I. N.)


Cel mai talentat pleaca la Disney

Astazi, supermarketul Carrefour Focsani va decerna premiile pentru concursul de desene "Un Paste ca-n povesti la Carrefour!". Editia din acest an a strins plansele desenate de copii din tot judetul, iar azi va fi ales cel care a realizat cel mai frumos desen. Acesta va cistiga o excursie la parcul de distractii Disneyland din Paris, platita de Carrefour. Evenimentul incepe la ora 11.00 si se va desfasura in sala de reuniuni a hypermarketului. (D. G.)


Lectii de autoaparare si salvare la Liceul Sportiv


Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Focsani au fost instruiti asupra modului de reactie in caz de incendiu si tilharie, intr-un proiect derulat in parteneriat cu Asociatia Sf. "Nicolae Cel Milostiv" si la care au luat parte Serviciul de Urgenta 112 si Politia Vrancea. Liceenii au primit recomandari in privinta protectiei in caz de incendiu, dar si intr-un posibil atac infractional si au fost instruiti pentru acordarea primului ajutor in caz de urgenta medicala. Ulterior expunerii teoriei, elevii au pus in practica cele aflate de la autoritatile in domeniu, prin simularea unei actiuni de salvare in caz de incendiu si cutremur la scoala. De exercitiu au beneficiat 325 de elevi, de la clasele V-XII. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.